Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред ТАСС, че Москва смята за "неприемлива и непростима подобна реторика от страна на държавния глава, чиито бомби убиха стотици хиляди хора по света".

Свързани новини

17.03.2022 09:22

Кремъл реагира на думите на Байдън, че Путин е "военнопрестъпник"

Видян 2129 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския си колега Владимир Путин "военнопрестъпник" заради конфликта в Украйна, а Кремъл отговори, че подобни изказвания от страна на САЩ са "неприемливи и непростими".




По време на събитие в Белия дом в сряда един от репортерите попита Байдън дали смята президента на Русия за военнопрестъпник. Първоначално Байдън отговори с "не", но след това помоли журналиста да уточни въпроса и каза: "О, мисля, че той е военнопрестъпник".


 


Коментирайки изказването на американския лидер, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред ТАСС, че Москва смята за "неприемлива и непростима подобна реторика от страна на държавния глава, чиито бомби убиха стотици хиляди хора по света".




Въпреки че САЩ постоянно осъждат нападението на Русия над Украйна, Байдън очевидно за първи път използва толкова силен термин като "военнопрестъпник", за да опише действията на Путин. Преди това Белият дом избягваше да използва това определение, като обясняваше, че това е специфичен правен термин.


 


В речта си в сряда Байдън обвини руските военни, че обстрелват болници и жилищни сгради - нещо, което Москва отрича.

Изказването на президента дойде ден след като Сенатът на САЩ подкрепи резолюция, с която Путин беше обявен за военнопрестъпник. Лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър заяви във вторник, че и демократи, и републиканци са се обединили, "за да кажат, че Владимир Путин не може да избегне отговорност за зверствата, извършени срещу украинския народ".


 


 Путин последователно отхвърля обвиненията за безразборни обстрели на украински градове от руските сили, като подчертава, че военните "работят със съвременни високоточни оръжия" и поразяват само военни цели.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете