Крал Чарлз и кралица Камила позират пред имота си в Уелс Llwynywermod на тази снимка преди прием за напитки през 2019 г.

Свързани новини

19.08.2023 07:28

Кралската резиденция, която скоро ще може да се наема

Видян 5849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъкингамският дворец, замъкът Уиндзор или Балморал може би са първите места, които ви идват на ум, когато си помислите за домовете на британското кралско семейство, предаде CNN.

В югозападното уелско графство Кармартъншир, на ръба на националния парк Брекон Бийкънс, обаче има още едно кралско жилище, което си заслужава да обърнете внимание: бившият дом на крал Чарлз III в Llwynywermod.

Той е собственост на херцогство Корнуол. Забавен факт: имението на херцогството не се ограничава до географските граници на региона Корнуол и всъщност обхваща повече от 52 000 хектара земя.

Според британския вестник The Telegraph, който съобщи през юни, че кралят е информирал херцогството, че няма да поднови договора за наем на имота, който се очаква да изтече това лято, Llwynywermod скоро може да бъде отдаден под наем.


 Съобщава се, че решението се дължи на убеждението на краля, че е "малко вероятно" да може да използва имота по същия начин, както преди, когато е бил принц на Уелс. Спомняте си, че тази титла беше предадена на сина му, принц Уилям, при коронацията на Чарлз през май.

Две други къщи в Llwynywermod вече са на разположение за кратък ваканционен престой. Имотите North Range с три спални и West Range с две спални са част от двора, прилежащ към главната ферма, в която са отсядали кралските особи. Затова е вероятно кралското жилище да бъде отдадено под наем и с търговска цел.


 След като в продължение на много години е бил светилище на краля и място за провеждане на събития, той би могъл да бъде много по-привлекателен за отсядане - или за живеене, ако желаете.

Това е мястото, където тогавашният принц се оттегля след смъртта на баща си, принц Филип, през 2021 г. , както съобщават британските медии по онова време. Там според съобщенията е намерил място да "размишлява върху бъдещето на кралското семейство".


Чарлз редовно прекарва времето си там по време на ежегодните си ангажименти в Уелс, включително през юли 2019 г. , когато заедно със съпругата си са домакини на музикална и театрална вечер в имота.

Според Би Би Си Уилям Уилямс, роднина на злополучната кралица на Тюдорите Ан Болейн, е бил първоначалният собственик на имението през 13-14 век. Имението преминава през няколко ръце, преди да бъде закупено от сегашния крал през 2007 г. за 1,2 милиона паунда (1,5 милиона долара).


Тези, които споделят същите екологични ценности като краля, ще се радват да научат, че имотите са реновирани през 2008 г. с устойчиви техники и местни материали. Според херцогството котел на дървесен чипс и електричество от възобновяем източник захранват отоплението и топлата вода в двете ваканционни вили на имението.


Кралското жилище с три спални е разположено на територията на разрушено имение, а по време на ремонта тогавашният принц е добавил свой собствен щрих към дома, като е поставил по стените катерливи растения, включително рози Албертин, жасмин и зюмбюл, съобщава BBC.

Llwynywermod се намира в малкото и гостоприемно живописно селце Myddfai, в което има красиви пейзажи, хълмове, реки, червени змейове и църква от 12-и век. В по-широкия район на Кармартъншир има зашеметяващи замъци, разкошни градини, най-големият плаж в Уелс и пазарни градове, пълни с местни продукти.


 



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци