Номиналната продажна цена за завода беше потвърдена от служител на компанията пред Ройтерс.

Свързани новини

20.12.2023 16:00

Корейски автомобилен гигант продава огромен завод за само 77 долара

Видян 915 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Южнокорейският автомобилен гигант Hyundai обяви плановете си да продаде завода си в Русия, тъй като автомобилният производител завършва излизането си от страната. Съобщава се, че съоръжението ще бъде продадено за символична сума от само 7000 рубли (77,20 долара).

Заводът край Санкт Петербург преустанови дейността си през март 2022 г., след като производителят обяви намерението си да се изтегли от страната, след като Москва започна военната си кампания в Украйна.

Според прессъобщение на Hyundai фирмата прави окончателни уговорки с руската Art-Finance по сделката за освобождаване от целия дял в Hyundai Motor Manufacturing Rus.

Компанията също така се ангажира да подкрепя собствениците на автомобили Hyundai в Русия и да продължи да предоставя следпродажбено обслужване и други грижи за клиентите.

Номиналната продажна цена за завода беше потвърдена от служител на компанията пред Ройтерс.

Според регулаторна документация, видяна от агенцията, Hyundai ще претърпи загуба от 287 млрд. вона (220 млн. долара) поради продажбата на завода.


Съобщава се, че компанията иска да прехвърли активите си в Санкт Петербург на Art-Finance и да включи опция за обратно изкупуване. Тя се стреми да приключи сделката до края на месеца.

Служителят е казал пред Ройтерс, че на Hyundai ще бъдат платени общо 10 000 рубли (110 долара) за продажбата на всичките му руски активи.

Хюндай и филиалът му Киа, които някога бяха сред трите най-продавани автомобилни марки в Русия, се присъединиха към масовото оттегляне на международни корпоративни гиганти в условията на западен натиск и свързаните с Украйна санкции срещу Москва.

В отговор руското правителство принуди напускащите предприятия да продадат активите си срещу символична такса, въпреки че опциите за обратно изкупуване биха могли да им позволят да се върнат.

През май германският автомобилопроизводител Volkswagen продаде дялове от руските си активи на Art-Finance, която е подкрепена от групата за автопродажби Avilon.

Тъй като големите световни автомобилни производители се оттеглиха, китайските марки се насочиха към тях, за да ги заменят. Сега Русия е най-големият пазар за износ на автомобили от Китай, заяви посланикът на Пекин в Москва Чжан Ханхуей.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци