С раздут изборен резултат се хвали соцлидерът Корнелия Нинова, която дори вече си приписа второто място на политическия небосклон. “Изключително сме доволни от резултатите. За нас това е изключителен успех. Ние сме втора политическа сила. Ние и ДПС повишаваме гласовете си и за партията и като брой кметове”, каза тя.

Свързани новини

08.11.2023 17:37

Кор. Нинова си приписва чужди кметове, 5 бона за подкрепа от БСП търгувани червените гласове в малките общини

Видян 3569 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С чужд изборен резултат се хвали соцлидерът Корнелия Нинова, която дори вече си приписа второто място на политическия небосклон. “Изключително сме доволни от резултатите. За нас това е изключителен успех. Ние сме втора политическа сила. Ние и ДПС повишаваме гласовете си и за партията и като брой кметове”, каза тя.


"Имаме 71 кмета при 57 на предишните местни избори. Ние сме втора политическа сила по брой кметове. Печелим 4 областни града - Шумен, Разград, Силистра и Русе", допълни лидерът на БСП. При по-близък план обаче посочената бройка се разминава с реалната.


Така например Нинова фактически си присвои победата в Силистра, където спечели кандидата на ВМРО и бивш депутат от партията на войводите Александър Сабанов, който беше само подкрепен от БСП, като последна в списъка от няколко организации. По тази логика още 7 партии могат да си припишат първото място там, но то си е на ВМРО, чийто е кметът.


Сходна е и ситуацията в другите областни градове, както и в много от по-малките общини. Така преизбраният кмет на Русе Пенчо Милков, всъщност заяви, че няма нищо с БСП на национално ниво. Той отдавна е известен в партията, като опозиция на Нинова и тя няма заслуга за победата му. Неслучайно соцлидерът го спомена след Силистра, което е обида за дунавската ни столица.


  Кметът на Шумен Христо Христов, който иначе бе обявен от БСП, всъщност е много по-близък до президента Румен Радев, както и независимият кмет на Разград Добрин Добрев, нежели с Нинова, която е във война с Доднуков 2. Реално тя няма нито един областен кмет, за когото да работила.


Прочулата се покрай Ваня Григорова кметица- многомандатничка от Троян Донка Михайлова също е от вътрешната опозиция на Нинова.


Фактически червената лидерка може да се похвали само със своя заместник Владо Москов, който за 8-и път става градоначалник на Гоце Делчев. Цял живот той е работил само това и малко преди кметуването си – като детска учителка (гледач в детска градина), откъдето е взет и издигнат от Николай Добрев за кмет през 1995 г. в качеството му на орг. секретар и вътрешен министър от БСП.
Подкрепата на Червената партия е заплащана със суми от 5 до 10 хил. лв. от желаещите да получат някой друг глас в повече кандидати за власт на изборите за кметове в малки общини.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.11.2023 10:31

    До 001 Тази дърта крушовишка биволица с отдавна пресъхнал кладенец отдавна не става за ядене.

  • 001 Anonimen 08.11.2023 19:07

    Ей ще я изядете тази Корнелия от злоба.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева