Пред РИА Новости Песков заяви, че е изненадан от факта, че цитираните в докладите американски служители са могли да правят предположения за взривовете, без да провеждат никакво разследване.

Свързани новини

08.03.2023 10:58

Координирана "фалшива кампания": Русия реагира на медийните съобщения за саботаж на Северен поток

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съобщенията в западните медии, които се опитват да идентифицират отговорните за експлозиите, довели до разкъсване на газопроводите "Северен поток" 1 и 2, носят белезите на синхронизирана кампания за дезинформация, заяви в сряда прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Във вторник "Ню Йорк таймс" съобщи, позовавайки се на американски служители и неуточнени нови разузнавателни данни, че "проукраинска група" може да стои зад септемврийската атака срещу тръбопроводите, които свързваха Русия и Германия под Балтийско море. Източниците на изданието твърдят също, че "в инцидента не са замесени американски или британски граждани".


В същия ден немската телевизия ARD, радио SWR и вестник Die Zeit твърдят, че германските следователи, които разследват инцидента, са установили, че яхтата, за която се твърди, че е използвана при нападението, е принадлежала на базирана в Полша компания, собственост на двама украинци.

Пред РИА Новости Песков заяви, че е изненадан от факта, че цитираните в докладите американски служители са могли да правят предположения за взривовете, без да провеждат никакво разследване.

Очевидно е, че тези, които са организирали атаката срещу "Северен поток", искат да отклонят вниманието. Очевидно е, че това е координирана медийна кампания за измама.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева