Докато Байдън говореше за ролята на Китай в глобалния ред в Алабама, генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, заяви пред Сената, че САЩ "сега са изправени пред две глобални сили - Китай и Русия" и че "потенциалът за значителен международен конфликт между великите сили се увеличава

Свързани новини

04.05.2022 11:14

Конфликтът в Украйна е рядък "преломен момент" в историята: Байдън

Видян 1850 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън определи конфликта в Украйна като историческа "точка на пречупване, която се случва на всеки шест или осем поколения" и определи ролята на САЩ в конфликта като водене на първата "истинска битка" в цивилизационната борба срещу Русия и Китай. Байдън също така обеща да изпрати още милиарди долари помощ на Киев.




"Намираме се в преломен момент в историята. Това се случва на всеки шест или осем поколения", каза Байдън по време на посещение в завода на Lockheed Martin в Алабама и добави, че "нещата се променят толкова бързо, че трябва да имаме контрол".




Не е ясно коя е последната "точка на пречупване", посочена от Байдън, като шест до осем поколения се описват някъде между 100 и 200 години. Въпреки това Байдън описа мисията на САЩ в Украйна в по-широк смисъл от простото доставяне на оръжие на съюзник.



"Има непрекъсната битка между автокрацията и демокрацията", каза той, визирайки Китай и Русия като врагове на предполагаемите западни "демокрации" Конфликтът в Украйна, добави той, е "първата истинска битка" в този сблъсък на цивилизациите.




През последните седмици реториката на Вашингтон по отношение на Украйна се изостри, като министърът на отбраната Лойд Остин заяви неотдавна, че "искаме да видим Русия отслабена до степен, в която да не може да прави такива неща, каквито направи, нахлувайки в Украйна", а самият Байдън на няколко пъти призова за смяна на режима в Москва.




Русия вече третира конфликта като фактическа война срещу НАТО, като външният министър Сергей Лавров обвини ръководения от САЩ военен алианс, че "по същество воюва с Русия чрез пълномощник и въоръжава този пълномощник" Във вторник Байдън също така очевидно призна, че САЩ участват в марионетна война с Русия, като каза на работниците в завода на "Локхийд Мартин", че доставките на американски оръжия "дават възможност на украинския народ да се защитава сам, без да се налага да рискуваме да се включим в трета световна война, изпращайки американски войници".




Докато Байдън говореше за ролята на Китай в глобалния ред в Алабама, генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, заяви пред Сената, че САЩ "сега са изправени пред две глобални сили - Китай и Русия" и че "потенциалът за значителен международен конфликт между великите сили се увеличава".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.05.2022 12:08

    Наистина преломен…като 2% от населението държи 80% от богатствата и иска да диктува на всички останали нисши как да живеят били те от Китай или Русия…не дай си да не играеш по техните правила и да мислиш самостоятелно и да отстояваш собствените си интереси…тогава има нарушение на човешките права като в Китай…геноцид като в Русия в Украйна…оръжия за масово унищожение като в Ирак…да не говорим за Сърбия или Либия…да не говорим и за био лабораториите които унищожават непотребните възрастни … тотален световен империализъм наричан глобализъм по модерному

  • 001 Anonimen 04.05.2022 12:07

    Жалка картинка на човек който не знае къде се намира в момента,а камо ли да даде трезва оценка на събитията в момента.За съжаление сте г-н Президент.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец