Свързани новини

11.06.2013 14:38

Комисията за конфискация е иззела имущество за над 7 млн. лв.

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имущество за над 7 млн. лв. е отнела от 23 лица Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество от началото на годината (КОНПИ), съобщиха от Комисията.


Конфискуваното в полза на държавата имущество е за общо  7 196 848  лв. и включва: недвижими имоти (апартаменти, земеделски земи, къщи и офиси), моторни превозни средства (автомобили, камиони и др.), наличности по банкови сметки, дялове от търговски дружества, както и левовата равностойност от продажната цена на недвижими имоти, леки автомобили и др. ценности.


Сред посочените 23 лица е Ангел Кателиев, осъден за измама по делото за скандалната финансова пирамида "Галакси". Искът срещу него е заведен от Комисията през 2010 г., а с решение на Бургаския окръжен съд, в сила от март 2013 г., държавата отнема от Кателиев имущество на стойност близо 500 000 лв.


То включва: ателие с площ от 71,93 кв.м, заедно с избено помещение в гр. Бургас; офис с площ от 92,28 кв. м в гр. Бургас, шест леки автомобила (БМВ; Мерцедес; Опел Астра; Пежо; Фиат Браво; Рено) и два товарни автомобила (Мерцедес и Ивеко). Отнети са и 250 дружествени дяла от капитала на заложна къща "Интеркомерс груп" ООД, налични суми по 11 банкови сметки, суми от продажбите на недвижим имот и движимо имущество, както и суми от предоставени заеми.


Имущество за 858 515 лв. е отнето с решение на Благоевградския окръжен съд от Борислав Борисов, с присъда за вещно укривателство в особено големи размери.


Конфискувани са два недвижими имота, единият от които хотелски комплекс в община Благоевград. В застроената площ от 2 445 кв. м се намират: хотелска част, плувен басейн, ресторант, дневен бар с обслужващи помещения, котелно помещение, полуподземен гараж на два етажа със застроена площ 555 кв. м, както и съответното право на строеж върху мястото.


Вторият имот представлява пет шести идеални части от етаж на жилищна сграда в гр. Благоевград, с две допълнителни помещения и част от тавана на сградата. Отнети са и два леки автомобила (Форд Орион и Ауди А6) и един товарен автомобил (Форд Транзит), както и суми от продажбите на 6 леки автомобила и 50 дружествени дяла.


С решение на Видинския окръжен съд е отнето имущество на стойност 355 000 лв. от Иван Табаков, осъден за измама.


В стойността на имуществото влизат: незастроено дворно място с площ 1470 кв.м. и поземлен имот от 2 067 кв. м в област Видин; апартамент 58,80 кв. м в гр. Видин; лек автомобил Мерцедес, сумите от продажби на недвижими имоти, дружествени дялове, депозити и др.


Останалите лица, осъдени на конфискация от КОНПИ, са с присъди за разпространение на наркотици, сводничество, измами с ДДС, контрабанда, укриване на данъчни задължения в големи размери, незаконна сеч и др.


Имуществото, придобито от престъпна дейност, е конфискувано след окончателно влезли в сила съдебни решения в полза на Комисията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв