Свързани новини

11.07.2013 11:09

Кой ще плати 20 млн. за референдум за водата в София?

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На извънредна пресконференция вчера група общински съветници от БСП, заедно с народните представители Жельо Бойчев и Борис Цветков, заявиха своята позиция по повод изготвения от Софийска вода бизнес план за програмния период 2013-2018 г.


Общинарите обявиха някои от условията в плана за неприемливи и за пореден път поискаха прекратяване на концесията със Софийска вода.


“Концесията не е в интерес на софиянци” заявиха те.


Сред най-неприемливите условия те посочиха най-вече новото увеличение на водата, което според тях ни очаква още от следващата година. Такова решение обаче не съществува извън прогнозите им.


Червените припомниха и предложението си за национален референдум за прекратяването на договора с концесионера като обявиха, че все още чакат прокуратурата да обяви своето решение. Те обаче не казват кой ще извади 20 млн. за допитване.


На пресконференцията беше засегнат и въпросът с качеството на водата, която пият софиянци. В своя бизнес план Софийска вода има заложени конкретни цели за периода 2009-2012 година. Според общинския съветник Альоша Даков за 2010 г. за извършени по-малко от 50 % от предвидените проби за качество на водата. Като от тези по малко от 50%  77%  отговарят на задължителните изисквания за годна за пиене вода.


„ Какво става с останалите 13% обаче, никой знае“, добави още Даков.


От Градския съвет на социалистическата партия обявиха още, че ще инициират изслушване в ДКЕВР относно бизнесплана на Софийска вода.



Снимка: Юлиян Христов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се справяте много творчески с проблемите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се справяте много творчески с проблемите, но в