На 27.06.23 г. се проведе заседание на Правната Комисия в Народното събрание за обсъждане на Закон за защита от домашното насилие (ЗЗДН), на което депутатът от Възраждане Петър Петров поиска да бъде разгледан внесеният от него законпроект за Национален регистър на сексуалните престъпници по Раздел 8 от НК, а именно – посегналите на деца

Свързани новини

29.06.2023 17:22

Кой и защо се плаши от регистър на педофилите?

Видян 1602 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 27.06.23 г. се проведе заседание на Правната Комисия в Народното събрание за обсъждане на Закон за защита от домашното насилие (ЗЗДН), на което депутатът от Възраждане Петър Петров поиска да бъде разгледан внесеният от него законпроект за Национален регистър на сексуалните престъпници по Раздел 8 от НК, а именно – посегналите на деца.


Презумпцията на Български родителски централен комитет и представителите на Възраждане като вносители  е, че при възникнала нужда от социални услуги за деца при установено домашно насилие е необходима работа със социални работници, психолози, приемни родители и осиновители, които не е ясно дали не са задържани или  осъждани  за сексуални посегателства срещу деца, както и всички, назначени по Закона за училищно предучилищно образование, по музикалните и спортни школи и т.н. 


При отсъствието на представители на социалното министерство, на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и Национална мрежа за децата, които се обявяват за защитници на правата на децата, представителите на Министерски съвет, на столичните съдилища, на ППДБ, БСП и ГЕРБ категорично се противопоставиха, въпреки лично изразеното в комисията становище на старши комисар Димитров, ръководител на Дирекция Киберпрестъпления, както и внесеното становище на БРЦК като родителска организация, те отказаха да подкрепят безплатния при това регистър. Според вносителите информацията, която ще е необходима за постъпване на работа с деца вече се съдържа в масивите на МВР и съдилищата, просто при поискване ще бъде предоставяна на директорите на училища или където е необходимо.


При гласуването ЗА бяха  депутатите на Възраждане и Гроздан Караджов от ИТН, останалите 13 гласуваха – въздържал се.




Видео: БРЦК



Странно за представителите на БСП, които тръбят, че са против джендър идеологиите и за защита на децата. Може би заради депутата си Кънев?


ГЕРБ, където депутат е с поискан имунитет точно заради 15-годишна, които въведоха регистър на хазартно зависимите, струвал на данъкоплатеца над милион лева, сега отказаха регистър на педофилите, при положение, че до кредитния регистър и до кредитните ни досиета имат достъп банките и техните служители, до здравните ни досиета имат достъп дори аптекарите.


Световната практика по темата е безкомпромисна – в САЩ лепят табелка на къщата на педофилите, в Англия ги държат задължително с гривни и на задължителен уведомителен режим при напускане на страната и уведомяване на насрещната държава. Почти всички европейски държави имат регистър на педофилите. Наличието на клиенти на ГДБОП и прокуратурата в техните редици ли възпря представителите на БСП, ГЕРБ и ДБ?


Илиян Костадинов




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец