Вестник Марица, който определя себе си като Информационния лидер на Южна България, застана с името и главата си зад главния редактор Руси Чернев, включително на винилите зад сцената на откриването на кампанията му в неделя
01/02

Свързани новини

02.10.2023 09:30

Коя медия за кого от сглобката работи в Пловдив?

Видян 4316 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както целият Пловдив, така и неговите медии имат своите фаворити в предизборната кампания за нов кмет и общински съвет.


Не е чудно също, че сглобката ГЕРБ – ППДБ – ДПС е окупирала средствата за масова информация в румелийската столица и ги е впрегнала, за да не изгуби властта си, контролирана от София.  


За Пловдив24 е известна тясната връзка с бившия кмет Иван Тотев и ГЕРБ, а оттам с кандидата за градоначалник от генералската партия. Където, също като в журналистиката, „бивши няма”...


В същата медийна ПроТотев - ГЕРБ група попада и местният Дарик. Нищо, че в София се води ПроППДБ, поради факта, че след смъртта на основателя си Радосвет Радев премина в лагера на капиталеца Иво Прокопиев и фармаолигарха Огнян Донев.


Към тази част на спесктъра и също обвързан с проекти с празнуващата годишнина в момента известна фондация Америка за България е сайтът Под Тепето. Финансирането от тази институция се превежда като ясна подкрепа за кандидата на ППДБ, които и в историческите записи на лидерите Кирил Петков и Асен Василев се клеха във вечна вярност и стриктно изпълнение на нарежданията на „Посолството”, както те го наричат.


Хекимян не е сам!


За да не е неудобно, че де факто ще подкрепят кандидата на ГЕРБ на изборите, две известни и уважавани пловдивски медии направиха нетрадиционен ход. Изкараха собствени номинации за изборите.


Така вестник Марица, който определя себе си като Информационния лидер на Южна България, застана с името и главата си зад главния редактор Руси Чернев, включително на винилите зад сцената на откриването на кампанията му в неделя.


Иначе, за никого не е тайна, че изданието ще подкрепя, както винаги, ГЕРБ. По съвместителство и поради някои връзки с финансовия министър и сълидер на Продължаваме промяната Асен Василев, и неговата част от сглобката със сигурност ще може да се радва на подкрепата на вестника и сайта му.


Забавно е, но на кадър от откриването на кампанията, разпространен като основен от самата Марица се вижда кандидатът с могъщата осанка на все още кмета Здравко Димитров – Зико, извисяваща се зад гърба му.


Паметливите припомнят, че именно Руси правеше кампанията на досегашния градоначалник преди 4 години. А той, също като Тотев, макар прелъстен и (почти) изоставен от ГЕРБ, остава деятел на генералската партия.


Още веднъж подчертаваме, че в нея, също като в журналистиката „бивши няма”... Което е и силно качество: показва отборен дух.


Както не е трудно да се разбере по плътността на отразяване от ТрафикНюз, и тази медия има свои кандидати за изборите, за да не лъсне ала Хекимян като подкрепяща ГЕРБ.


След като Общинската избирателна комисия провери и спря номинирания от близката до Трафика организация Браво, Пловдив – Веселин Костов, понеже настоящият му адрес не е български, а европоцентричен – в Белгия, се наложи смяна на фаворита.


Така новият кандидат на Браво, Пловдив Савина Петкова, се превърна във фаворит на сайта. Макар представена с фото, копирано по жест от визията на Ст. Янев и Комитова в София.



Да не си помислите, че става дума за огнената красавица със същото име от дамското трио Антибиотика, известно с неподходящата за избори песен Няма как, разбери.
Нееее, Савина Петкова на Браво и Трафик е уважаван юрист с административен опит, т.е. всяко зло – за добро.


Много по-подготвена е за работата от несъстоялия се „брюкселски” кандидат Веселин Костов, толкова непрофесионално самопровалил собствената си номинация по най-аматьорския начин.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв