Той настоя, че ще се отнесат с уважение към другите политически партии, с които днес ще говорят.

Свързани новини

04.05.2023 09:24

Коалиция с БСП и ДПС няма да правим: Борисов

Видян 841 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Категоричен съм, че няма да допусна да ми залепите етикет - ясно ли е?", заяви в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментарите за евентуална коалиция с ДПС и БСП. Експремиерът разясни пред медиите, че думите му не са били разтълкувани правилно и настоя, че партията му няма никакво намерение да прави подобно нещо, а ще търси подкрепа от другите формации за кабинет от личности.


“Ние с уважение ще се отнесем към другите политически партии, ще им представяме нашата програма. Ние предлагаме само личности за 1, 3 или 6 месеца”, заяви Борисов в коментар за срещите на ГЕРБ с представители на БСП, ДПС, ИТН и Възраждане.


За разговорите с останалите ПГ в 49-ото НС съобщи самият Борисов в сряда, след като партията му отказа да преговаря повече за кабинет с ПП/ ДБ. По думите му причината за това решение е отказът на Доброто да включи представители на ГЕРБ в състав на проектокабинет, който представи във вторник.


"Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим", отсече Борисов, според когото именно на такъв развой на събитията се надява Доброто. "Няма да позволя ПП и ДБ да се хванат, мокрият им сън да стане реалност, за да ни бият на местните избори. Няма да стане, няма да го позволя", категоричен бе бившият премиер. Той подчерта, че не ГЕРБ, а именно ПП, ДБ и ИТН неотдавна са управлявали с БСП.


Напомняме, че още в деня след вота 19' писа, че единственият неизгоден вариант за Борисов е евентуален съюз с партията на Корнелия Нинова и Сараите. Всяка друга опция: предсрочни избори, кабинет с ПП/ДБ, програмно или експертно правителство би била в полза на ГЕРБ. Освен това, коалицията с БСП и ДПС не е технически възможна, тъй като има забрана за това в програмните документи на партията и без санкция от нея това няма как да стане.


Сега Борисов напомни още, че депутатите ще вземат заплати, но не са свършили никаква работа. "Няма да ви се получат опорките, няма. Всички ще се засилим и ще паднем в пропастта, която е следващите избори. На президента Румен Радев му желая да е жив и здрав, защото дълго ще управлява и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Атанас Атанасов, Христо Иванов и всички, които стоят отстрани, срамуват се от ПП и мълчат, потривайки ръчички, че могат да вземат нещо от местната власт", добави той.


“Искате избори, искате дефолт, както казват в САЩ - ще ги получите”, закани се Борисов. „Българите ще ни накажат така, както ни се полага”, прогнозира експремиерът. По думите му личностите, а не партиите трябва да вземат решение дали трябва да се отиде на избори или не.


В заключение Борисов каза, че има среща с "много важни отвъдокеански партньори".


През това време представители на ГЕРБ проведоха среща с колегите си от ДПС, а по-късно и с ПГ на БСП. Предстои и разговор с Възраждане. Начална точка на разговорите е програмата, с която ГЕРБ са се явявали на последните 2 избора.


Егор Глазунов








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.05.2023 10:31

    нашите психопати в парламента да се успокоят и да седнат да работят за нашата държава , а не за чужденци

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,