Свързани новини

02.04.2014 14:45

Кметове, охранители и застрахователи ще борят битовата престъпност

Видян 802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера Министерският съвет прие доклад на МВР, който предлага дългосрочни мерки в борбата с престъпността. Една от тях предвижда в преборването на бандитите да бъдат привлечени охранителните фирми, местната власт и застрахователните компании. Целта на мерките е максимално да бъде намалена битовата престъпност. По думите на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, ако мерките се приложат, то непременно ще бъде отчетен устойчив ефект при противодействието на закононарушенията. "Обърнахме особено внимание на проблема, тъй като през изминалата година случаите на регистрирана битова престъпност са близо 120 000, като имаме високо ниво на латентната престъпност, т. е голяма част от тях не са регистрирани", подчерта Йовчев.


Вътрешният министър припомни, че в доклада са посочени и мерки, които вече предприети, за да се реагира на явлението незабавно.


Предстои разработване на програми за намаляване на риска, като за тази цел в рамките на ГД Криминална полиция ще се създаде структура, която ще се занимава с това. Под наблюдение ще бъдат не само лицата - нарушители  на закона, но и тези които спадат към т.н. рискови групи. Предстои да бъде изградена и ефективна контролна среда.


Част от мерките предвиждат полицаите да минават тест с детектор на лъжата, което от доста време е сред обсъжданите идеи във вътрешното министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева