Свързани новини

10.03.2014 09:20

Светлозар Лазаров: С 26% намаля битовата престъпност от началото на операцията

Видян 1043 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В периода от 1 януари до 6 март е регистрирано намаление на регистрираните криминални престъпления с около 18%. От началото на операцията срещу битовата престъпност – от 10 февруари до 6 март, намалението е с около 26%. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Денят започва” на БНТ. Според него равносметката от изминалия месец показва, че нещата вървят в правилната посока. „Има и по-добра разкриваемост с няколко процента от същия период през 2013 г. Това като се наложи с 20-26% намаление на престъпността и 50% разкриваемост, показва, че вървим в правилната посока“, допълни Лазаров.


Той подчерта, че вкарването на жандармерията по малките населени места е само една от 15-те мерки, предвидени в борбата срещу битовата престъпност.


„Тук имаме комплекс от мерки. Ние тепърва трябва да работим по привличането на конкретни сътрудници, да намираме възможност да прилагаме ефективно други способи, като СРС-тата примерно. Трябва да печелим доверието на гражданите“, заяви главният секретар на МВР и допълни, че жандармерията ще бъде там, където е необходима и докато се възвърне доверието на обществото.


Лазаров коментира и идеята безработни лица да бъдат наемани и да пазят малките населени места от битова престъпност. „Ако се намери съответния финансов ресурс и се ангажират конкретни хора, това е добре дошло за МВР. Ако това стане, ще се изгради съответната нормативна база, която ясно да регламентира взаимоотношенията и съответните критерии, по които ще се работи с тези хора. Но това са политики, не мога да се ангажирам с управлението на хората, които ще се наемат, не е редно“, заяви Лазаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей