Свързани новини

29.11.2019 09:27

Кметът: Не съм казвала, че няма да се променят данъците в София

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От по-високите данъци за старите коли се очакват 18 млн. лв. приходи, обясни Йорданка Фандъкова в сутрешни блок на бТВ.


Никога в кампанията не съм казвала, че няма да се променят данъците в София, заяви в предаването „Тази сутрин” столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че основните такси – за жилищата и битови отпадъци, няма да бъдат променяни.


„Когато говорим, че искаме по-чист въздух, трябва освен насърчителни, да сме готови да предприемем и рестриктивни мерки. Старите автомобили трябва да плащат по-големи данъци, отколкото тези, които не замърсяват. Това е едно от предложенията, които ще бъдат обсъждани в рамките на един месец. Ще има и обществено обсъждане”, обясни Фандъкова.


Около 18 млн. лв. се очаква да постъпят като допълнителен приход от по-високите данъци за старите автомобили. Част от тези средства ще отидат за подобряване на градския транспорт, а другата - за залесяване и откриване на нови паркове, уточни столичният кмет.


Очакванията на Столична община са през 2020 г. да бъдат събрани и около 20 млн. лв. от увеличението на налозите за сделките с имоти и автомобили. Тези средства ще отидат за ремонти на малките улици, тротоари и паркингите в кварталите. Половината от парите ще бъдат предоставени на районните кметове.


„Някои колеги обаче се дърпат. От „Демократична България” смятат, че не трябва да се увеличават данъци, а трябва да се намаляват тези на по-чистите автомобили. Данъците за най-чистите автомобили обаче са на долната граница по закон и те не могат да бъдат намалявани. Ние не предлагаме тяхното увеличаване”, поясни още Йорданка Фандъкова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог