Свързани новини

28.11.2019 11:56

Фандъкова не е обещавала нищо за данъците, фейк е на Оффнюз

Видян 4425 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради фалшива новина на сайта Оффнюз, който Мая Манолова цитира във ФБ дори за собствените си изявления – челен световен опит в комуникацията, много хора се подведоха, че кметът Йорданка Фандъкова е обещала да не вдига данъците. Само един човек събра смелост да признае това и да поднесе извинения за разпространяването на фейка – ексобщинският съветник Внеци Мицов:


„Обективността изисква да цитираме точно и да не се ловим на интерпретациите.


Ето какво точно казва госпожа Фандъкова:


"За 10 години увеличихме двойно бюджета, без да вдигаме данъците и основните такси. Това е възможно благодарение на усилената работа за добра събираемост и по привличането на европейски средства.Мисля, че сме доказали и съм доказала, че мога да печеля доверието на Брюксел". (11,31 минута от дебата).


С други думи няма поет ангажимент от страна на екипа на госпожа Фандъкова да не се вдигат данъците след изборите.


Налага се да се коригирам и да кажа, че човек не бива да се доверява на прессъобщения и на обобщение, без да се е запознал добре с първоизточника.


Дължа извинение за невярното ми твърдение!“.


Повече от 10 години Общината не е вдигала данъци и такси. От многото, сега се покачват с десети от процента парите за старите коли, 15 – 40 лв. годишно. От 30 октомври в Букурещ 3 евро вече струва входът им в центъра на града. Лесно е да се сметне, че за седмица един стар автомобил там изчерпва цялото годишно покачване в София.


Всички кандидати, включително Манолова, поставиха акцент в кампаниите си върху чистотата на въздуха. И Общината ще употреби парите за повече миене и други мерки именно за чистотата на въздуха, освен че ще се намалят вредните емисии в атмосферата.


Неслучайно и Спаси София не критикува предложението, а дори поиска увеличение на таксата за строителни разрешителни, която е наистина твърде ниска в България и в частност в София спрямо останалите, даже не в ЕС балкански столици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Антон Славов 29.11.2019 19:45

    ...Понеже , защото и обаче през последните 30 години данъците само се увеличяват - иде време за промяна - Да намалим данъците на софиянци с 10 % ; в чест на отпразнуването на 30 години свобода и декорация и победата завинаги на управляващата партия .

  • 005 Фaндъкoвa излъга за данъците и oбяcни зaщo ги вдига 28.11.2019 16:04

    Седмица преди местните избори Йорданка Фандъкова в предизборен дебат казва, че ако спечелят изборите, няма да вдигат данъци и такси. Само четиридесет дни по-късно новата-стара кметица прeдлaгa прoмeни в Нaрeдбaтa зa мecтнитe дaнъци- за имотите и за автомобилите.

  • 004 Anonimen 28.11.2019 14:42

    https://nova.bg/news/view/2019/10/17/265700/фандъкова-и-манолова-в-предизборен-дебат-по-nova-видеоснимки/ На два директни въпроса ще вдигате ли данъците, Графиня Фандъкова отговаря следното: "За 10 години увеличихме двойно бюджета без да вдигаме данъците и основните такси. Това е възможно, благодарение разбира се, на усилената работа по добра събираемост и по привличането на европейски средства. Мисля, че сме доказали и съм доказала, че мога да печеля доверието на Брюксел". Прочети още : https://www.actualno.com/sofia/obeshtavala-li-e-fandykova-ili-ne-e-da-ne-vdiga-danycite-precenete-sami-video-news_1410570.html © Actualno.com

  • 003 Д-р Димитър Попкутуев 28.11.2019 14:23

    За чилийците и чехите - Апостола, а за нас - Фандъкова, Менда и Валерката https://frognews.bg/novini/chiliitsite-zaslujavat-apostola-nie-fandakova-menda-valerkata.html Фандъкова спечели изборите. С тънки и дебели хватки, които прокуратурата няма как да забележи от висотата на Олимп. Победителката Фандъкова, която обеща светло бъдеще, детски площадки, мед и масло за всеки беден и стар, супер болници за болни и настинали, паркинги и гаражи за коли и тротинетки, училища и детски градини вече открючи рога на изобилието. Благите вести започнаха с увеличаване данъкът за колите в София според тяхната мощност и стандарт за екология. Приходите, каза Нейно величество, ще отидат за подобряване улиците в кварталите и за нови превозни средства за транспорт. Но това не е всичко, драги щастливци, Фандъкова вдига и данъците върху сделките с имоти и коли. Още пари ще се съберат от нас, за да подобри Данчето нашият живот. Ликуй, народе, както се казва. И ако другите градове и столици си имат кметове, ние си имаме майка. Това е истината, защо да я таим?

  • 002 Циганската царица на София 28.11.2019 14:11

    https://bultimes.com/wp-content/uploads/2019/11/%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0.jpg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог