Тайванският президент Цай Инг-уен се среща с председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти в президентската библиотека "Роналд Рейгън" в Сими Вали, Калифорния, на 5 април.

Свързани новини

07.04.2023 11:04

Китай санкционира американски организации за приемане на тайвански лидер

Видян 606 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай наложи санкции на две американски организации, които са били домакини на тайванския президент Цай Инг-уен по време на неотдавнашното ѝ пътуване в САЩ, което Пекин остро осъди, предаде CNN.

В петък Министерството на външните работи на Китай обяви, че на мозъчния тръст "Хъдсън институт" със седалище във Вашингтон и на президентската библиотека "Роналд Рейгън" в Калифорния ще бъде забранено да осъществяват каквото и да е сътрудничество, обмен или сделки с институции и лица в Китай.

Ключовите лидери на организациите също така ще получат забрана да посещават Китай, няма да могат да сключват сделки или да си сътрудничат с организации или лица там и ще бъдат замразени всички техни активи в страната, се казва в изявлението.

"Институтът "Хъдсън" и библиотеката "Рейгън" са предоставили платформа и са улеснили сепаратистките дейности на Цай..., които сериозно подкопават суверенитета и териториалната цялост на Китай", заяви министерството, използвайки термин, който често се използва за критикуване на действията на тайванския лидер.

В сряда в президентската библиотека "Роналд Рейгън" се състоя среща между Цай и председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти - за първи път тайвански президент се среща с председател на американския парламент на американска земя.


Миналата седмица институтът "Хъдсън" връчи на Цай награда за глобално лидерство в Ню Йорк.



На снимката: Тайванският президент Цай Инг-уен се среща с председателя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти в президентската библиотека "Роналд Рейгън" в Сими Вали, Калифорния, на 5 април, Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което