15.01.2015 15:27

Китай открива културен център в София

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на културата Вежди Рашидов прие извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република у нас Н. Пр. г-н Уей Дзинхуа., съобщава Министерство на културата. По време на разговора двамата са направили преглед на активното развитие на двустранните отношения между страните ни в областта на културата през последните години.


Н. Пр. г-н Уей Дзинхуа посочи, че възможността страните ни да задълбочат още повече сътрудничеството си в сферата на културата ще стане още по-реална, когато Китай и България открият на реципрочна основа и културни институти в столиците си.


„Желанието ни е бъдещият културен център на Китай в София да е с площ от 4 000 кв. м, ще търсим и подходяща локация за него. Китай в момента има 20 културни центъра в света, а предстои да открием такива нови центрове и в Унгария, Румъния и Сърбия. Предвиждаме до 2020 г. броят на функциониращите културни центрове на Китай в чужбина да е общо 50”, допълни Н. Пр. г-н Уей Дзинхуа. 


„Китай е велика държава с богата, древна култура и традиции, но и съвременното изкуство в страната ви е на много високо ниво, с всяка година и интересът към Дните на китайската култура у нас се засилва, което не може да не ни радва. Разбира се, с предстоящото откриване на културни центрове на реципрочна основа в София и в Пекин нашето сътрудничество в духовната сфера ще стане още по-активно, ще придобие вече и съвсем нови форми и измерения, тогава ще може да организираме и много повече съвместни арт изяви”, посочи министър Рашидов, който през тази година планира официално посещение в Пекин.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително