Свързани новини

03.07.2023 09:26

Киро „прати” баба си в мъжки лагер и дамгоса ИСУЛ като отдел на ДС

Видян 13141 пъти | Коментари 2
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредседателят на ППДБ Кирил Петков разказа невероятна история за своята баба и дядо, които “били в концлагера Белене”, за да защити кандидата за кмет на София Васил Терзиев. Напомняме, че претендентът за столичен градоначалник обира негативи от всички страни заради номенклатурното минало и генералството в ДС на цялата му фамилия.


“Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим”, написа във Фейсбук бившият премиер, който се зае да брани Терзиев. Напомняме обаче, че Белене е мъжки лагер и съответно там не може да има жени и версията му е твърде съмнителна, да не кажем - 100% лъжа!


Петков представи и друг чутовен “факт” за Райна Петкова. "Баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на ДС от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор”, обяви той. Не е ясно с какво точно тя е била толкова интересна на службите, нито пък е достоверно както битността на екипа на цяла болница към ДС, така и уникалното положение в медицинската институция на една проста медсестра.


“Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “Шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник. Но нейната смелост не ме дефинира. Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си. И точно поради тази причина подкрепям Терзиев на 100%”, направи връзката Петков.


Всъщност по-интересно би било той  да коментира дали е вярно това, което се пише, че Татко Петко (бащата на Петков) е имал нещо със службите преди 1989 г.?


Припомняме, че след представянето Терзиев за кандидат за кмет на София в масовото пространство бе огласено миналото на цялата му фамилия, която се оказа пъстра на генерали и висши офицери от различни отдели на  ДС преди 1989 г. Дядо му е бил не просто шеф на Трето главно управление и генерал от ДС, но и член на ЦК на БКП. Там са били и братът на дядо му, баща му, чичовците му. Това предизвика остра реакция на различни кръгове, включително и на членове на издигналите го партии.


Терзиев заяви, че не знае каква е била дейността на неговите роднини (а е бил на 11 г. при падането на Желязната завеса и на 14 г. при смъртта на дядото- генерал) и не се притеснява от нея. Баща му е можел да му сподели и след това за себе си, дядото, чичовците от ДС.


Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 леля Гошо 03.07.2023 11:20

    Като е "лежала", с всичките поред в Белене, а след девет месеца се родил баща му !!! А бабата на просто Киро беше казала на времето, че е била на парапета, за да уреди баща му в ДС !!!

  • 001 Чурулик Марйкин 03.07.2023 11:19

    От „Продължаваме с Порнографията „ уточниха казуса за баба му на Просто Киро, Тя се е самоопределяла като мъж, затова са я пратили на остров Белене. А не са я приели в ДС, заради ЛГБТ принадлежността и - явявала се е конкурентно движение на Партията !!! Това е цялата истина !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион