Слоганът на Терзиев взет от БСП’90

Свързани новини

03.07.2023 09:23

Слоганът на Терзиев взет от БСП’90

Видян 3701 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 4.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Молим кандидата Васил Терзиев да ни плати 1,5 лв., за авторски права!” заяви във Фейсбук Спас Колев, който в началото на 90-те основа ново младежко крило към преобразената тогава в БСП Столетница.


Движението му, което трябваше да заеме овакантеното място на комсомолската организация носи името Съюз на младите социалисти (СМС) и си има слоган, който е 1:1 с този на настоящия претендент за столичен кмет от ППДБ и Спаси София. Преди дни Терзиев обяви, че влиза в политиката, защото най-много вярва в "свободни, можещи, мислещи хора", с което откри кампанията си. Това обаче попари социалиста със стаж от зората на Прехода.


"Свободни, Можещи, Мислещи, Силни" бе лозунг на СМС от 1990-а г.!”, напомни Колев в социалните мрежи. В тази връзка той иронично поиска чисто символичната сума за морална компенсация.  
Самият Колев беше много активен през 90-те. Въртеше контакти със сръбската страна по време на войната в Югославия. А веднъж той дори бе организатор на конкурса Мис България, който пък носеше слогана „Мир на Балканите” и премина на фона на тогава все още съществуващия Мавзолей на Георги Димитров в центъра на София.


Междувременно сега основателят на СМС не пропуска да напомни в постовете си, че Терзиев родово свързан със старата власт преди 1989 г. и ДС.


„Жал ми е за Десните - ония, дето искаха Лустрация, а днес трябва да преглъщат комунистическа кандидатура! Пряк наследник на ДС и Номенклатурата!”, пише той.


Напомняне, че Терзиев потвърди информацията за миналото на неговия дядо, баща и чичо, които са работили на ключови позиции в ДС и ЦК на БКП. Той обаче обяви, че „не знае” какво точно са правили, а е бил на 15 г. при падането на комунистическия режим у нас.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.07.2023 23:02

    В България ляво и дясно няма бъркат в ляв и десен джоб на българина хайдуците, не се свенят и в задния да бръкнат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец