Свързани новини

14.12.2021 11:00

КЕВР атакува със скандални цени

Видян 6838 пъти | Коментари 11
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Точно в часа на избиране на ново правителство, доминираната от ГЕРБ Комисия по енергийно и водно регулиране пуска провокация за ръст на цените на тока и парното за граждани със съответно 13 и 30 процента (второто за София) от Нова година. По същото време, докато новият премиер коментира като първа задача да не се товарят хората и бизнеса с високи цени на енергията. Атака "по Устав".

При положение, че всички производители на регулирания пазар на електроенергия имат силно увеличени приходи от свободен пазар, а разходите на повечето от тях не се повишават. И че във фонд Сигурност на енергийната система  са натрупани огромни резерви от високите цени на въглеродните емисии. и от петпроцентната вноска от прихода на всички производители.  

Отделно КЕВР предлага 40% увеличение на цената за пренос и разпределение за ЕСО и ЕРП-тата. Това си е директно облагане
на бизнеса, отвъд и без това непосилните цени на пазара. С още над 4 лева за мегаватчас.

И още. Цената, на която Топлофикация София продава електроенергия се фиксира на 635 лева за мегаватчас. Колкото беше за фотоволтаици по времето, когато още


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 011 Anonimen 15.12.2021 13:20

    010, не набутвай сашките и рашките в нашия килер! Те не са длъжни да ни го подреждат и подмитат. И никой не ни е виновен, че сме глупенгери.

  • 010 До боклуците от безвремието в Булгаристан 15.12.2021 09:39

    За да има живот и популация в кочината Булгаристан трябва: манджата, водата и енергийните ресурси трябва да бъдат строга контролирани от държавата, ако на територията се иска да има популация. Е, сега какво: нито държава има, само територия, нито популация остана, само крадци и некадърници, които крещят “ Слава Американу, слава Булгаристану и Бог да благослови Америка за Булгаристан !!!

  • 009 Редакцията до Anonimna 14.12.2021 22:13

    А коментарът Ви за нас и Борисов е толкова лъжлив, че само можем да ожалим Вашата клетост. Надяваме се да не Ви се случва никога онова, което беше причинено на нас от режима, защото не всеки може да премине през подобни изпитания, които не са и свършили поради инерцията на някои "бухалки"

  • 008 Редакцията до Anonimna 14.12.2021 22:09

    Драга Анонимна, фактите са прости, нещата са ясни, тепърва ще споменаваме тази жена, защото по делата ще ги познаете

  • 007 Anonimen 14.12.2021 16:49

    това е дело на ГЕРБ,за да пречи на новата власт и да мърсуват,как не им омръзна да лаят за всичко и ББ във всеки ден му е Радев крив за кразбите,подпикват от страх от правосъдие,затова Гешев е там да ги покрива

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв