Лидерът на парламентарното мнозинство в Грузия Мамука Мдинарадзе

Свързани новини

23.03.2024 07:03

Кандидат за ЕС със законопроект за "ЛГБТ пропагандата"

Видян 5936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на парламентарното мнозинство в Грузия Мамука Мдинарадзе заяви пред репортери, че тази седмица ще бъде официално представен законопроект за пропагандата на ЛГБТ.

Високопоставеният депутат, който оглавява партията "Грузинска мечта" в парламента, обвини групата за защита на ЛГБТК "Тбилиси прайд" и ООН, че работят задкулисно за разпространението на пропаганда в страната.

"Прайд" организира обучението с финансиране от Фонда за развитие на ООН (UNDP). Служителите на Прайд твърдяха, че това е семинар за противодействие на руската дезинформация, докато UNDP заяви, че е финансирал семинари за правата на малцинствата", заяви депутатът.

"Всъщност темата на разговора е била защитата на псевдолибералната пропаганда".
Мдинарадзе призова ООН и "другите спонсори " да не "бъркат правата на малцинствата с вредните последици от ЛГБТ пропагандата".

Политиците от управляващата партия смятат, че предложената забрана ще получи широка подкрепа, тъй като отразява настроенията на по-голямата част от населението.


"Ние сме консервативно общество с вековна култура и ценности", заяви този месец ръководителят на "Грузинска мечта" Иракли Гарибашвили и добави, че децата и традиционният начин на живот трябва да бъдат защитени от "нагла пропаганда".


През 2018 г. Грузия измени конституцията, за да дефинира изрично брака като съюз между мъж и жена. Събитията на ЛГБТК тематика редовно се посрещат със заплахи и контрапротести. Миналата година организаторите отмениха ежегодния гей фестивал в Тбилиси, позовавайки се на съображения за сигурност.
Грузия подаде заявление за присъединяване към ЕС през 2022 г. и получи статут на кандидатка година по-късно.


Членовете на блока многократно са осъждали насилието срещу ЛГБТК общността в страната. "Насилието е просто неприемливо и не може да бъде оправдано", заявиха посолствата на множество европейски държави в съвместно изявление след нападенията срещу ЛГБТК активисти в Тбилиси през 2021 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак