Свързани новини

29.06.2021 09:30

Към края на август ни очаква нова вълна на COVID-19: Проф. Кожухарова

Видян 1017 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доказването на случаите на Делта варианта на COVID-19 у нас трябва да е червена предупредителна лампичка. Това коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия епидемиологът проф. Мира Кожухарова. По думите ѝ, в момента епидемиологичната обстановка в страната е много спокойна. „Вероятно към края на август, най-късно началото на септември, ни очаква подобна вълна каквато се развива в другите държави”, заяви Кожухарова. 19' вече съобщи, че се очаква ново затваряне наесен.


Тя даде пример с други страни. „В Русия имат ваксини, но не ги искат. Казват, че искат западна ваксина. Предполагам, че ще им внесат, но едва ли това ще доведе до кой знае какъв резултат. Предстои издигане на вълната. Във Великобритания определено започва нова вълна, но тя не е висока, защото са много ваксинираните. В Израел кривата почти не е променена”, обясни проф. Кожухарова.


Тя е категорична, че решението е във ваксините, които пазят от тежко протичане на болестта. Защита имаме и след преболедуване.


„Колкото повече хора са ваксинирани, толкова по-малко случаи ще имаме”, обясни проф. Кожухарова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.06.2021 15:10

    Голямо лъгане от сутринта. Във Великобритания след тотална ваксинация - случаите на Ковид растат главоломно. 27.06.21г. - 14801 заразени 28.06.21 г. - 22868 заразени

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.