Йордан Стоев каза , че не вижда противоречие в това, че преди три години е гласувал за избора на Иван Гешев, а сега се подписва под искане за отстраняването му като главен прокурор:

Свързани новини

16.05.2023 17:42

Йордан Стоев от ВСС: Потресен съм, че Гешев е записал разговора си с мен

Видян 2246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев заяви, че е бил потресен от новината, че главният прокурор Иван Гешев е записал разговора си с него, предаде БНР.

За този запис стана ясно от сигнал на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, който сезира Софийската градска прокуратурата с данни, според него за извършени престъпления от обвинител номер едно.

Стоев, който е един от шестимата членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, които се подписаха под искане за предсрочното освобождаване на Иван Гешев заради намеса в разследването на инцидента с автомобила му на 1 май, заяви:

"Както и вие знаете, той навсякъде изтъква, че е голям радетел на Конституцията и спазването ѝ. И не мога да повярвам, че един добър юрист би си позволил да извърши пряко нарушение на Конституцията".


Йордан Стоев каза , че не вижда противоречие в това, че преди три години е гласувал за избора на Иван Гешев, а сега се подписва под искане за отстраняването му като главен прокурор:

"Всички казват, ВСС и прокурорската колегия са се завъртели на 180 градуса. И според някакво давление или нечии интереси ние си променяме мнението. Няма такова нещо. Примерът е следният: Ако един шофьор три години не нарушава правилата за движение и след три години извърши нарушение, следва ли съответните органи да си затворят очите, защото тези 3 години той е бил примерен? - Не. Трябва да го санкционират. По същия начин и ние".

Междувременно стана ясно,че в деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение от главния прокурор Иван Гешев за образуване на дисциплинарно производство срещу заместника му Борислав Сарафов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева