Изплащат се пенсиите за февруари

Свързани новини

07.02.2022 10:52

Изплащат се пенсиите за февруари с 60 лв. добавка и изравнителни доплащания

Видян 2081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Пенсиите за месец февруари се изплащат от днес, както и Covid добавката от 60 лева и изравнителните доплащания за тези възрастни, които през януари получиха по-малко спрямо декември заради намалената наполовина Covid добавка.




В общата изравнителна сума, която се изплаща, не се включва полученото през януари доплащане за 7-те дни от декември, то отчита направеното преизчисление с по-високия коефициент за годините стаж.




Пред „Хоризонт“ Любомира Язаджиева, директор на дирекция „Пенсии“ в НОИ даде пример какво получават днес възрастните хора като плащания от НОИ за месец февруари.




„Ако примерно пенсията преди преизчисляването на 25 декември е била 520 лв., при преизчисляването тя е станала 568 лв., т.е. повишила е с 48 лв. Но има 12 лв. разлика до 60-те лева, с които е намалена Covid добавката. Тези 12 лв. разлика за януари и 12 лв. разлика за февруари  ще бъдат изплатени сега с февруарската пенсия“.




От Националния осигурителен институт (НОИ) напомниха, че към пенсиите за януари е била изплатена и разликата от преизчисляването за 7-те дни от декември, но тя не е в размера на преизчислената пенсия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.