Свързани новини

26.01.2022 09:37

Пенсионерите може да получават по-малко при увеличението на пенсиите от 1 юли: Соцминистърът

Видян 7509 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„След 1 юли 2022 г. може да имаме ситуация, в която пенсионерите да получават по-високи индексирани пенсии, но крайната сума да е по-ниска от досегашната. Това е възможно, ако отпадне т.нар. Ковид добавка“, това стана ясно от интервю на социалния министър Георги Гьоков за БНТ.


 


Въпреки че беше наясно с това положение отдавна, верният червен кадър на Корнелия Нинова, която му е и ресорно вице веднъж излъга пенсионерите предколедно, че „нито един няма да вземе по-малко пари през януари”, а всъщност на 1 милион възрастни хора им се случи точно това.


 


После Гьоков, вече разкрит след получаването на фишовете на хората след 7 януари, съобщи, че всички ще бъдат компенсирани и вече няма да има нито 1 пенсионер с по-малко общо пари от 1 юли, отколкото са били миналата година.



 Сега се оказва, че според собствените му думи, изречени както и предишните лъжи пред БНТ, пак е излъгал.

За 40 дни на поста идва бая в повече. Особено в условията на инфлация, при която най-затруднени са именно пенсионерите с техните мизерни доходи.


 


Даже максималната пенсия в България е под средната работна заплата.
По план Ковид добавката към пенсиите ще се получава до края на юни, до когато са разчетени парите за нея в бюзджета, който от своя страна не е приет и до месец няма и да бъде, въпреки обещанията на премиера и вицепремиера Нинова, че това ще стане едва ли не в първите дни на Новата година.


 


Сметкопланът на държавата тепърва се внася, но ковидът на финансовия министър и вицепремиер Асен Василев със сигурност ще наложи да се поизчака, преди да започне реалното му обсъждане комисия по комисия в парламента. После в пленарната зала. После отново в комисиите и да мине на второ гласуване обратно в пленарната зала.


 


Ако няма друго решение за пенсионната система и ковид - добавките до 1 юли, от тази дата ще има намаляване на плащанията на пенсионерите. Пенсиите обаче ще се увеличат с 6,1%, поясни соцминистърът.
„Ако в новия бюджет не се предложи някакво решение или Коалиционният съвет не вземе решение, тогава ще трябва да се осъвременят пенсиите по швейцарското правило”, каза Гьоков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 29.01.2022 10:26

    Ковид добавката от 60 лв. трябва да остане завинаги към пенсиите и без това инфлацията вече я стопи. На фона на всекидневно растящи цени на храни, стоки и услуги, ПП тръгнали да режат пенсиите от 1 юли.

  • 005 Anonimen 28.01.2022 19:09

    Коалиция РОСЕНЕЦ - мая, христо и слави отказаха да приемат предложението на БСП за индексация към 2018 г. и сега пак те виновни?

  • 004 Anonimen 28.01.2022 08:14

    В нашата нещастна държава, всеки политик който се събуди най- рано започва да се упражнява по темата за пенсионната система ?

  • 003 Anonimen 27.01.2022 11:42

    002, стига плака бе зелен чорап. Цял живот си паразитирал върху бг-данъкоплатеца и искаш още.Стига ти тавана, дрът си вече за курви.

  • 002 Anonimen 26.01.2022 14:18

    Преди всичко-искам да си получа изчислената пенсия,която е ограничена повече от 10 години с т.н."таван".Кой ми прибира разликата,която никак не е малка?И защо? И докога?И после ми говорете за увеличение и индексация.Искам си парите и за предишните години,всичките незаконно взети заради измисления "таван".А това,че от БСП лъжат,не е новина,както не е новина и че всички други правят същото.

RSS

Най-нови

  ПРЕКРАСНИ ДНИ

ПРЕКРАСНИ ДНИ на Вим ВЕНДЕРС - на кино от 29 март 2024

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...