Френският президент Еманюел Макрон се нахвърли върху полския министър-председател Матеуш Моравецки, като нарече неотдавнашните му изявления "скандални"

Свързани новини

07.04.2022 10:53

Изявленията на полския премиер са неоснователни и скандални: Макрон

Видян 2532 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон се нахвърли върху полския министър-председател Матеуш Моравецки, като нарече неотдавнашните му изявления "скандални". Моравецки порица усилията на френския лидер за поддържане на диалог с Москва на фона на продължаващата военна атака срещу Украйна.




"Тези изявления са неоснователни и скандални", заяви Макрон пред френската телевизия TF1 в сряда по повод коментарите на полския премиер от началото на седмицата. Моравецки упрекна няколко европейски лидери, включително Макрон, че уж са постигнали малко чрез диалог с Кремъл.


 


"Не обсъждаме, не преговаряме с престъпници", заяви полският премиер, докато сравняваше руския президент Владимир Путин с Адолф Хитлер.




"Поемам пълната отговорност за това, че преди няколко години говорих с президента на Русия от името на Франция, за да избегнем войната и да изградим нова архитектура за мир в Европа", каза Макрон и добави, че не е бил нито "наивен", нито "съучастник" като "други", без да уточнява кого има предвид.




Френският президент също така обвини полския премиер, че играе роля в политическа игра, като заяви, че Моравецки, известен евроскептик, представлява "крайнодясна партия" и "подкрепя" дясната съперничка на Макрон - Марин льо Пен.



Макрон многократно обеща да продължи да разговаря с Москва и да я "уважава", въпреки че осъди самото нападение като "историческа грешка".



Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,