Франция е против плащането в рубли", казва служител, цитиран от медиите

Свързани новини

30.03.2022 10:03

Макрон: Западът няма да се съгласи с искането на Русия да плаща за газ в рубли

Видян 6763 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западът няма да се съгласи с искането на Русия да плаща за газ в рубли, заяви френският президент Еманюел Макрон пред руския си колега Владимир Путин, съобщи Ройтерс.




Макрон е казал на Путин, че е невъзможно западните клиенти да плащат за газ в руска валута, съобщи информационната агенция във вторник, позовавайки се на служител на Елисейския дворец.




"Франция е против плащането в рубли", казва служителят, цитиран от медиите.




В собствения си отчет за разговора между двамата лидери Кремъл потвърди, че предложението на Москва за плащанията в рубли е било обсъдено, но не предостави подробности за позициите на двете страни.


 


Преди това Путин нареди на руската централна банка и на енергийния гигант Газпром да подготвят предложения за плащане на газа от "недружелюбни" страни в рубли. По-рано във вторник планът беше отхвърлен от ЕС и Г-7.




Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви във вторник, че Русия няма да доставя природен газ на европейския пазар безплатно, тъй като от 31 март няма да приема евро и долари.


 


 


Списъкът на Русия с "неприятелски държави", който първоначално включваше само две страни - САЩ и Чешката република - беше значително разширен през март след безпрецедентните икономически санкции, наложени на Москва от Запада. Сега в нея влизат всички членове на ЕС, Украйна, Обединеното кралство, Канада, Япония и други държави, които осъдиха настъплението на Русия в Украйна.




Всички тези държави понастоящем са обект на различни ответни мерки, ограничения и специфични изисквания от страна на Русия. Друга ответна инициатива предвижда Министерството на финансите да поиска руските компании, които искат да работят с фирми от страните в списъка, да получат първо разрешение от правителството.




В понеделник руският външен министър Сергей Лавров обяви, че гражданите на "неприятелски държави" скоро ще бъдат засегнати от визови санкции, ограничаващи влизането в страната.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Настрадин Ходжа 30.03.2022 10:53

    Има един начин спора да се разреши мъдро. След като купувачите искат да плащат с евро , а продавачите искат да получават рубли, най-добре спора да се разреши по соломоновски. Руснаците да санкционират чрез задължението, газта им да се заплаща единствено със злато! Така всички ще са доволни.Ихем ще си запазят собствените книжни валути.

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако