“Хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през кризите, а не свади на момчешко ниво. ГЕРБ имат министри и зам.-министри в кабинета, а голяма част от администрацията е назначавана от тях, така че е странно да казват, че нямат нищо общо с управлението.” Това заяви в интервю за БНТ народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев

Свързани новини

13.11.2023 10:49

Ивайло Мирчев: Хората очакват от нас лидерство, а не момчешки свади за министри

Видян 1782 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през кризите, а не свади на момчешко ниво. ГЕРБ имат министри и зам.-министри в кабинета, а голяма част от администрацията е назначавана от тях, така че е странно да казват, че нямат нищо общо с управлението.” Това заяви в интервю за БНТ народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев. И напомни, че “Демократична България” има в кабинета единствено правосъдния министър Атанас Славов, чиято основна задача е да бъде гарант за конституционните промени и ако те бъдат провалени, да си подаде оставката.

“Единственото, което ни вълнува, е да си свършим работата по приоритетите на управлението - конституционната реформа, Шенген, еврозоната, реформата на спецслужбите и новите назначения в регулаторите. Всички партии, които подкрепят правителството, трябва да работят за това страната да бъде преведена през тези кризи, а не някой да си решава  вътрешнопартийните проблеми, като събере партийния си актив във Велико Търново”, каза Мирчев, визирайки изявите на Бойко Борисов миналата седмица.

Депутатът отново обясни позицията на ПП-ДБ, че прекратяването на дерогацията за руски петрол за “Лукойл Нефтохим Бургас” може да се извърши ефективно за 3 месеца, през които рафинерията да започне да ползва неруски. И че ако това стане за 3 дни, както настояват Делян Добрев и ГЕРБ, това може да предизвика криза на пазара на горива.

“Предложението на ГЕРБ за 3 дни се прави с ясното съзнание, че не може да мине, защото е безотговорно. Има секретни доклади на ДАНС, че това може да предизвика криза на горивата”, каза Мирчев. Той напомни, че “Лукойл” до голяма степен контролира складовете и разпространението на горивата И настоя едновременно с плавната отмяна на дерогацията да се направи пълна проверка на “Лукойл” на база разкритията на “Политико” за износ на продукция на рафинерията. А при заплаха за националния интерес, може да бъде въведен и особеният управител на държавата в нея, предвиден със закон от миналата година.

“Трудно мога да кажа, че ДАНС обслужва националните интереси, както и този доклад за дерогацията, написан по странен начин”, каза Мирчев. И по-късно добави: “Не съм виждал доклад на ДАНС за танкери на “Лукойл” в открито море, надявам се сега да са се посъбудили и след като се справиха по “невероятен начин” с машините и зам.-министъра, който бил снимал с телефона си, да се сетят, че има и доста по-важни неща в страната”.

Според депутата от ПП-ДБ “Лукойл” печели 3 млрд. лв. от това, че ЕС прави отстъпки на България с дерогацията за руския петрол. От тях 2,8 млрд. е можело да влязат в държавния бюджет или да поевтинее горивото по бензиностанциите. Отделно “Лукойл” е получила 141 млн. лв. енергийни компенсации, а е платила едва 80 млн. данъци.

“Дерогацията е за Бълагрия, не за Русия. Служебното правителство мислеше за руския бюджет и в 10-те си месеца управление  трябваше да поиска план как рафинерията ще премине към неруски нефт, едва ние им поискахме”, каза Мирчев. И не само от служебните кабинети на Румен Радев, а дълги години цялата  държава е обслужвала “Лукойл”, която е имала влияние на всички нива във властта. Той обаче е убеден, че евроатлантическо мнозинство, както се е справило с руския газ и руското ядрено гориво, сега ше се справи и с руския петрол “и вече няма да има кой да ни извива ръцете”.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Велин 19.11.2023 15:36

    С нетърпение очаквам да видя предателите от ПП-ДБ вън от управлението на България.

  • 004 Невена 15.11.2023 09:33

    Какво лидерство точно от вас бе Мирчев???

  • 003 Anonimen 14.11.2023 11:24

    Честно да ти кажа, Мирчев, вече нищо не очакваме, брат

  • 002 Красимир 14.11.2023 11:09

    всички се държите като пълни олигофрени, за какво лидерство говори този

  • 001 Асен 13.11.2023 21:02

    Това което хората очакват, точно от вас няма как да го получат!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец