Свързани новини

15.11.2010 16:24

Юрген Рот: Цветанов ми каза, че Филчев е поръчал убийството на прокурор Колев

Видян 1990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият главен прокурор Никола Филчев е поръчал убийството на прокурора Николай Колев на 28 декември 2002 г., а мократа поръчка била изпълнена от групата около Алексей Петров. Това съобщава пред Дойче Веле германският разследващ журналист Юрген Рот, който миналата седмица бе на посещение в България, за да представи новата си книга. В София той се срещна с премиера Бойко Борисов, с вътрешния министър Цветан Цветанов и най-видния обвиняем Алексей Петров.


"От разговор с министър Цветанов научих, че убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев, и че самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров", казва Юрген Рот пред Дойче Веле.


И още едно поръчково убийство изглежда лежи на съвестта на Никола Филчев - това на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която бе убита през февруари 2000 година в столичния квартал Стрелбище, добавя Рот. Той е научил от вътрешния министър Цветанов, че и това покушение е било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров. Последният обаче е бягал от темата по време на срещата си с журналиста.


Твърденията на Рот за поръчителя на двете убийства не са нищо ново за българската действителност, тъй като подобни предположения, при това подкрепени с факти, бяха лансирани още след покушенията. Любопитен е фактът, че министър Цветанов е признал пред журналист, че Филчев е поръчителят на двете убийства, без бившият главен прокурор да е арестуван или обвинен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак