Свързани новини

16.02.2010 10:00

Цветанов: МВР ще продължи да търси убиеца на Николай Колев

Видян 1902 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР ще продължи работата по убийството на прокурора Николай Колев. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, като обясни, че разследването никога не е спирано, информира БГНЕС.


За всяко престъпление е важно да се тръгне в правилната посока. Не стана ли това – то се бави, допълни той. Според Цветанов това не означава, че някой пречи на работата. На въпрос дали е притискано ръководството на МВР, Цветанов каза, че се е създало усещане, най-вече в близките на прокурор Колев, че има нещо подобно. Той заяви, че тези съмнения трябва да паднат и всички да са убедени, че МВР работи с пълен капацитет. На въпрос колко пъти е разговарял с бившия главен прокурор Никола Филчев вътрешният министър отговори, че това се е случвало 2-3 пъти и то докато е бил помощник на главния секретар на МВР. Не мога да заявя категорично кога Филчев ще бъде повикан на разпит и дали това ще стане днес, но правим всичко възможно да съберем достатъчно информация за толерирането на „Октопода” и срастването му с държавния апарат, каза още Цветанов. Той допълни, че не е проверявал дали Филчев е в България.
Самото назначаване на Алексей Петров като офицер под прикритие става по времето на Емануил Йорданов, обясни вътрешният министър. Равносметката от влизането в секретния щаб на Министерство на вътрешните работи на Алексей Петров като помощ към държавата е нула, а като облагодетелстване от силови групировки – огромна, добави Цветанов. Самият факт, че Петров дължи към хазната милион и половина лева данъци, показва, че той е работил в полза на личен интерес. В никоя страна богатствата, придобити от дейността под прикритие, не се ползват за лично облагодетелстване, добави Цветанов. По думите на вътрешния министър в последните години разрастването на „Октопода” е ставало с помощта на политическата власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще