Свързани новини

16.09.2021 15:56

ИТН осуетяваше закриването на спецсъда: Мая

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„От Има такъв народ (ИТН) много искаха съдебна реформа, но нямаха желание”, заяви лидерът на Изправи се БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) Мая Манолова.

„Председателят на Правната комисия от ИТН осуетяваше реализирането на заседанията за закриване на специализираните съдилища и прокуратури. Последното заседание, на което беше приет на първо четене Законът за съдебната власт, беше прекъснато 5 пъти”, отчете тя.

Всички български граждани видяха кой разточваше заседанията – и отляво, и от ИТН. Стана ясно кой отказа да насрочи извънредно заседание на парламента по искане на Демократична България, ИБГНИ и част от ИТН. Така, искането за съдебна реформа се превърна в предизборен слоган”, допълни Манолова.

Тя подчерта, че парламентарните комисии бяха създадени на 16 август и приемането на закриването на специализираните съдилища и прокуратура във втори парламент ще бъде само на първо четене.

„Работата на тези съдилища залита към осъществяването на репресия по отношение на неудобни лица. Факт е, че се превръщат в удобна бухалка срещу обикновени граждани, включително срещу мирно протестиращи”, категорична бе Манолова и припомни, че „Специализираният наказателен съд е одобрил стотици искания на спецпрокуратурата за използване на СРС срещу протестиращи граждани”, напомни тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв