Свързани новини

01.09.2021 17:13

Прокуратурата: Закриването на спецмагистратурите ще има негативен ефект

Видян 1774 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата смята, че закриването на спецмагистратурите ще има негативен ефект. Това става ясно от становище на институцията до парламента по повод предложените промени в Закона за съдебната власт.


Според прокуратурата, ако бъдат приети, тези промени ще засегнат в негативен плансътрудничеството с Европейската прокуратура. Ще се стигне и до регрес в противодействието на организираната престъпност, корупцията по високите етажи на властта и тероризма.


В становището пише, че благодарение на работата на двете спецпрокуратури ЕК прекрати наблюдението по Механизма за сътрудничество и проверка, отнасящ се до противодействието срещу организираната престъпност.


Действията на Специализираната прокуратура доведоха до рязък спад на т.нар. "телефонни измами", които ощетяваха годишно стотици и дори хиляди български граждани. По разследвания на спецпрокуратурата за първи път се стигна до произнасяне и на осъдителни присъди за тероризъм, пише в становището.


Според институцията към момента липсва актуална и обективна оценка на въздействието на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Няма яснота и какво ще се случи с обезпеченията, наложени по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, които вече са за около 3 млрд. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.09.2021 10:16

    Българската прокуратура на чело с човек известен с прозвището си Каскета е точно копие на италианския мафиотски октопод и задължително трябва да се разбие. Членовете на октопода се самозабравиха и решиха, че всичко зависи от тях, напълниха сметките и се сдобиха с купища луксозни имоти, лишиха бълг.народ от правосъдие и правораздаване, закрилят престъпниците във властта и сами се облагодетелстват от това. Все с нещо трябва да се започне и тази стъпка е добро начало.

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените