Свързани новини

27.08.2021 13:16

ИТН излезе с декларация срещу "тиранията" с ваксините

Видян 3659 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има такъв народ" излезе с декларация в Народното събрание, в която се изказа срещу разделението на хората на ваксинирани и неваксинирани, както и срещу мерките за стимулиране на процеса на ваксиниране.

От трибуната я изчете вирусологът доц. Андрей Чорбанов, който призова здравният министър Стойчо Кацаров да отмени заповедта си от миналата седмица, предаде Сега. С нея Кацаров даде възможност обществените обекти да могат да работят без ограничения, ако служителите и клиентите имат зелени COVID-сертификати. Това включва три възможности - завършен курс на ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен PCR-тест, направен в последните 72 часа.
"Когато се касае за ограничаването на движение на болни хора, потенциални разпространители на заболяването, това се нарича карантина. Когато бъдат ограничавани правата на здрави, активни хора, без никакви показания, но с подозрителната презумпцуия за евентуално заразоносителство, това се нарича тирания", се посочва в декларацията.


"Г-н министър, отменете заповедта, даваща основание на редица ръководители да правят интерпретации по темата за противоепидемични мерки", апелира Чорбанов.

Преди седмица служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров издаде заповед, с която от 20 август разпореди нови противоепидемични мерки. Част от тях всъщност са облекчения, чиято цел е да насърчат персонала на обществени обекти да се ваксинира или поне да ходи на работа срещу отрицателни тестове. Облекчения най-сетне са предвидени и за посетители на обществени обекти и мероприятия, които са ваксинирани или имат отрицателен тест, или пък доказателство за преболедуване на COVID-19. Засега очакваното затягане все още липсва в новите разпореждания.

Декларацията излиза и на фона на непрекъснато увеличаващия се брой инфектирани с коронавирус в България, както и на увеличаването на хоспитализираните. А също така и на фона на данните, изнесени вчера от главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, че 93.8% от всички новозаразени през седмицата 17-23 август са неваксинирани.

Ето и цялата декларация на "Има такъв народ", изчетена от от доц. Чорбанов:

"През последните седмици се наблюдава ръст на позитивните с коронавирус в България, което повдига много въпроси по отношение на мерките, необходими за адекватното посрещане на настъпващата здравна и икономическа криза. Докато се отделят средства за лекарства, подготовка на болници и медицинските екипи са резонна посока за сериозни усилия, то някои решенияна здравните власти будят тревога.

Последната заповед на министър Кацаров, която съдържа поощрителни насоки даде възможност на много ведомствени и административни ръководители да предприемат лични мерки, базирани на заповедта на министъра. Става дума както за организирането на държавни структури, но и на държавни организации.

Изключително притеснителна е заповедта на ректора на Медицинския университет в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.08.2021 13:31

    Днешният здравен министър е същото ,че и по- миризливо лайно от Ботокса! В България здравеопазването приключи през 1989г. От тогава до сега има само търговци продаващи илюзии за здраве...

  • 003 Anonimen 27.08.2021 19:23

    ХС - Слави загуби първия рунд в интервюто си, преди то още да е излъчено за Канал1 по простата причина, че то ще се излъчи на запис. Дали ще бъдат изтрити всички простотии, които ще каже - май ще трябва да се изтрие почти три четвърти от него, предполагам.

  • 002 Anonimen 27.08.2021 18:18

    Абе келеши от "чалга-статуквото" когато трябваше да направите правителство както очакваше от вас народа който ви избра вие предлагахте едни некадърници за министри, днес сте в опозиция каквато никой не разбира, защото сте първа политическа сила и го няма никъде по света, сте тръгнали да оспорвате всяко действие на най-полезното правителство на България до момента, а имахте възможността да ръководите държавата но се провалихте като тъпи камикадзета и доказахте, че сте просто едни мозъчни некадърници на които не може да се разчита, оспорването и несъгласието ли ви останаха водещи "сили" в безмозъчието ви ?

  • 001 интереса клати феса 27.08.2021 14:26

    Отърваха се от единия гербопитек и манипулатор Кантърджиев, но оставиха кандидат депутата на ГЕРБ от Хасково Кунчев да продължава с лъжите и манипулациите. Хубава работа, ама не съвсем....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог