Свързани новини

02.09.2021 13:19

ИТН: Гл. редактор да носи отговорност за анонимните публикациите, а не собственикът, държавното финансиране - до 5% от оборота им

Видян 2935 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги от Има такъв народ поискаха главният редактор на медия да носи отговорност за анонимни публикации.


"С тях се извежда главният редактор в отделно каре като отговорност. Когато от печатно издание бъде пусната информация, която е от неизвестен автор или от автор с псевдоним, който редакцията не може да установи, отговорността за публикацията носи главният редактор, а не само собственикът на медията, който много често се оказва някой мургавелко от някое гето. А така главният редактор, който носи редакционна политика, ще е в правото да прецени дали да пусне подобна информация и да поеме този риск, защото той носи отговорност, или да я понесе тази отговорност", обясни Тошко Йорданов. И допълни, че това означава, че "голяма част от жълтата преса да не може да напише, че сте изяли баба си, с автор Пешо, Гошо, който е известен и с прякор или псевдоним".


Медийните издания да не могат да получават държавно финансиране по всякакви проекти в размер на повече от 5% на годишния им оборот, гласи второто предложение на ИТН.


Твърде много медии съществуват само на общински бюджет, да не говорим, че националните частни телевизии огромен пакет от бюджета им се формира точно по линия на разни оперативни програми и те зависят реално от властта. И затова дълги години наблюдаваме как двете големи частни медии правеха доста творчески новини по отношение на управлението на Бойко Борисов, защото наистина бюджетите и заплатите им зависеха от това", обясни Тошко Йорданов. В крайна сметка медиите трябва да се борят на свободния пазар и да живеят от рекламите и продукцията си, а не да зависят от държавата, допълни той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 03.09.2021 00:03

    чудех се защо му е на Слави политиката и сега всичко е ясно - да може да съди жълтите медии, пубертетските мечти да си сбъдне - коли, лукс, разправа с враговете, нищо друго няма значение - типичен тинейджър като повечето недорасли умствено и емоционално български мъже, уверено съсипващи държавата си

  • 006 Anonimen 02.09.2021 19:10

    до004:И кого си мислиш че заблуждаваш,жълтопаветен празноглаавецо?От всяка надраскана от тебе буква извира злоба и простотия и всякакви други брътвежи нямащи нищо общо с човешкия разсъдък!Бил живял на запад...ха ха ха ха ха ха. Явно си много уплашен.Има защо!Само да не е оцапаш гащите?!?

  • 005 Anonimen 02.09.2021 19:10

    до004:И кого си мислиш че заблуждаваш,жълтопаветен празноглаавецо?От всяка надраскана от тебе буква извира злоба и простотия и всякакви други брътвежи нямащи нищо общо с човешкия разсъдък!Бил живял на запад...ха ха ха ха ха ха. Явно си много уплашен.Има защо!Само да не е оцапаш гащите?!?

  • 004 Anonimen 02.09.2021 18:21

    003 за кой съд говориш ти бе чалгаразбирачо, за корумпирания ли, защото не зная в България да съществува справедлив и независим съд ? Не разбирам докога в България ще се допуска развъждането на овце повлачили крак "днес" след чалгари отзовали се в НС след поредица от измамни обещания ? Аз свързвам ИТН с ГЕРБ и ДПС и категорично ще го заявявам редовно, защото истината за да се възприеме трябва да се повтаря явно в медийното пространство в България поради винаги грешните решения на суверена, заради овце които са приели измамата с поклон България е най-бедна в ЕС, с най-ниски доходи, с най-високи цени на основни хранителни продукти, с най-скъпа електроенергия за домакински нужди и с ПЛАТЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ за разлика от другите страни в Евросъюза, да ти разкривам ли още противочовешки "особенности" на живота в България овца №3 за които ИТН не предприемат никакви мерки, а уж се грижели за суверена ? Живея на Запад от момента когато разбрах, че СДС на Костов са ме измамили и се намесвам тук за да не може такива овце като теб да заблуждават суверена кого трябва да предпочете и как един корумпиран и с амбиции за власт / лично чалгаринът Трифонов заяви тази амбиция на плагиата / преподавател си проправя пътя към властта с интелектуалният труд на колега който пред медии потвърди, че е "обран" трудът му, а ти овчице чалгарска имаш възможност далеч в бъдещето да изчакаш мнението на съдът което няма да се различава от моето, ако разбира се се подмени тази корумпирана съдебна система !

  • 003 Anonimen 02.09.2021 17:31

    до 001 и 002: Колко пъти на вас трябва да ви се каже,че плагиатство се доказва само в съда!Защо драсканиците ви трябва да се приемат за истина,или вие сте както винаги,традиционно трудно развиващи се!А този който свързва ИТН с ГЕРБ и ДПС е с неоспорим симптом за много тежка кретения!!!!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци