01/04

Свързани новини

16.06.2021 13:12

Подслушвани са журналисти от Биволъ, Франс прес и Кулезич

Видян 5748 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Покрай дело за „бунт и преврат”, водено от Специализираната прокуратура по време на антиправителствените протести 2020 г. са подслушвани масово и журналисти. Сред тях са тв водещата Люба Кулезич, разследващият журналист Димитър Стоянов (Биволъ и БРРД, номиниран заедно с Атанас Чобанов за тазгодишната най-престижна награда в света Пулицър и носител на множество други призове за разследванията си) и двама журналисти от Агенция Франс Прес – шефът на софийското бюро Весела Сергева и фоторепортерът Николай Дойчинов. Така скандалът с подслушванията, наречен Българския Уотъргейт, придобива и международно измерение”, пише bird.bg. Кулезич още миналата сряда в предаването си даде информация по темата на главния секретар на президента Димитър Стоянов, който й беше гост.
Вчера вътрешният министър Рашков даде същата информация: „Мога да кажа, че са проследявани не само политически и обществени дейци, а и протестиращи граждани”. Той потвърди, че у нас са подслушвани участници в антиправителствените протести от лятото на м.г..


 


„Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя на новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрола върху специалните разузнавателни средства, но нека НС да реши какво да прави“, посочи вицепремиерът и вътрешен министър.
„Данните за прихващане на разговори на журналисти със СРС излизат от справки, публикувани от председателя на ГД БОЕЦ Георги Георгиев. Самият той е бил обект на СРС с псевдоним Боеца. На 3 листа са отразени телефонните номера, имената, времето и съдържанието на негови разговори с журналистите. БРРД се свърза с журналистите от АФП, с Люба Кулезич и с Мирослав Митков. Всички те потвърдиха, че са водили такива разговори с Георги Георгиев в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.06.2021 11:06

    Тодаре, Тодаре, няма да споря с теб, доколко неутрална медия е "Бивол". Но в интерес на справедливостта, би ли ми отговорил, каква е ПИКливата агенция на Недодялко Недодялков, или пък журналист ли е мятащата ябълки кривоуста Беновска.

  • 001 Тодор 17.06.2021 16:13

    Какви журналисти са тези от "Биволъ"? Те са просто медийните слуги на олигарха Иво Прокопиев!

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено