Мафиотският бос Матео Месина Денаро е арестуван от италианските власти след 30 години бягство, предаде „Република“. Разследването, довело до залавянето на мафиотския бос на „Коза ностра“, е координирано от прокурора на Палермо Маурицио де Лучия и помощник-прокурора Паоло Гуидо.

Свързани новини

16.01.2023 12:29

Италия арестува лидера на Коза Ностра след 30-годишно издирване

Видян 1792 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Италианските карабинери задържаха най-издирвания мафиотски бос в страната - Матео Месина Денаро, съобщиха световните агенции. 60-годишният лидер на сицилианската мафия Коза Ностра се укриваше от 1993 г. насам, е заловен в частна клиника в град Палермо, предаде Би Би Си.
Според италианските медии Месина е бил на лечение, когато малко преди 10 часа местно време карабинерите са нахлули и са го задържали.


Босът на Коза Ностра бе издирван, след като бе осъден задочно на доживотен затвор за множество убийства.
Сред тях са атентатите през 1992 г. на емблематичните магистрати Джовани Фалконе и Паоло Борселино, участието в смъртоносните бомбени атаки през 1993 г. в Милано, Флоренция и Рим и отвличането, изтезанията и убийството на 11-годишния син на мафиот, станал защитен свидетел.


Повече от 100 представители на местните власти са участвали в ареста на Денаро.
„Това е голяма победа за държавата”, бяха първите думи на италианския премиер Джорджа Мелони.


Матео Месина Денаро е роден на 26 април 1962 година в Кастелветрано, в мафиотското семейство на Франческо Месина Денаро, познат още като Дон Чичо. Известен е с прякорите си Диаболик и Кльощавият.
Матео се научава да използва огнестрелно оръжие на 14 години, а първото си убийство извършва на 18. До този момент му се приписва смъртта на най-малко 50 души.


Денаро се издирва от 1993 г. насам. През изминалите десетилетия италианските власти многократно са се доближавали до арест на Месина Денаро, наблюдавайки тези, които са най-близки до него. По този начин през 2013 г. е арестувана сестра му Патриция.
Това, което затруднявало работата на следователите е омертата - липсата на инфо и снимки на мафиотския бос. През годините властите разчитали единствено на компютърни колажи, които предполагали как той изглежда.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 едно добро дело 16.01.2023 13:01

    Да арестуват и нашите, те поне не се крият, а го раздават власт и бизнес!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог