Хекимян и екипът му

Свързани новини

10.10.2023 12:53

ИТ секторът е най-бързо развиващият се в България, трябва да го подпомогнем: Хекимян

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Понеже ИТ секторът е най-бързо развиващият се в България, трябва да го подпомогнем в намирането на кадри. За целта Столичната община може да се ангажира със създаването на специализирано ИТ училище в партньорство с бизнеса. Има подобен работещ модел в Бургас, който ще проучим и приложим. Най-малкото общината може да подпомогне развитието на успешния модел на ТУЕС. Трябва да подпомагаме всички млади хора, които искат да се развиват в сектора на Информационните технологии, защото там е истинската добавена стойност за икономиката на града и държавата. София трябва да продължи да бъде хъб за образование, наука и иновации.

Хората, ангажирани в ИТ сектора, са активни в обществен план. Вие сте проактивни, не се занимавате само с бизнеса си, но се интересувате от развитието на средата, създавате и подкрепяте мислещи граждани, с активни обществени позиции и това е ценно за обществото

Много се говори за дигиталния двойник на София- честно трябва да се каже: много от тези процеси вече са стартирали в Столичната община, но това изисква огромен ресурс и той е не само финансов. За да се направи, е нужно да се събират и да се натрупат огромно количество данни.

-    Пътувайки с градски транспорт, виждате колко лесно се случва това- допирате само банковата си карта. Около 70 000 пътувания на ден отчита системата с банкова карта. Това е огромно улеснение за софиянци.


За мен дигитализацията означава бързина и ефективност, помощ за хората и най-вече повече ефективност в работата на общинската администрация. Когато има дигитална следа, корупцията вирее много трудно. Целта ни е да няма разнасяне на хартия, разкарване на хората от гише на гише, искане на пари под масата". Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян.

Минчев:
Всичко, което може да се дигитализира, трябва да се дигитализира. А което не може, трябва да се направят законодателни промени, така че да може.

Ще създадем Тинк-Танк /Център за идеи/, за да сме в постоянен диалог с ИТ бизнеса, защото той е двигател на местната икономика. Срещите ни ще бъдат регулярни – на всеки три месеца, за да се държим информирани в процесите.  

Ще продължим работата по това общината да се свърже с държавния дигитален облак, което ще дигитализира над 50 услуги, вкл. адресната регистрация

ИТ асоциации /БАИТ, БАСКОМ, БРАИТ, ИКТ клъстер/


София не е град, София е столица. Софийският кмет е четвъртият човек в държавата. Половината от икономиката е в София, повече от 65%. Това население може да бъде мобилизирано да изисква. Вие имате възможност да поставяте теми, които да бъдат разисквани. Едно е да се шеф на голяма фирма или председател на асоциация, но от трибуната, която се намирате вие можете да направите промяна от съвсем друго естество. Именно затова ще имате подкрепа от наша страна.




Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева