Дейност
01/02

Свързани новини

06.10.2023 12:35

София може да се превърне в лидер на развойната дейност в областта на високите технологии: Антон Хекимян

Видян 1544 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„София може да се превърне в лидер на развойната дейност в областта на високите технологии и екологичните производства. Столицата ни може да бъде център на образователната и на научната инфраструктура, а това да ни изведе в бъдещето“.


С тези думи кандидатът за кмет на София Антон Хекимян се обърна към представителите на най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ и подчерта, че Общинският съвет и целия екип на Столичната община ще продължи конструктивното и успешно сътрудничеството с бизнес съвета като го направи още по-активно и с тясно взаимодействие.


„Районът на Кремиковци е истинско бижу не само за София, а и за всяка една европейска столица. Северните части са изключително важни за развитието на града и добрата инфраструктура.“, допълни още той.



Според управленския план на Хекимян и екипа му, приоритет на бъдещия заместник-кмет по финансовата част ще бъде привличането на инвестициите и още по-тясното сътрудничество с бизнеса. Друга основна идея в програмата за решаване на проблемите на София е ограничаване на застрояването, особено за отстоянията между съществуващите сгради и новостроящите се.


По отношение на чистотата на въздуха, Антон Хекимян заяви пред КРИБ, че София е обградена от планини и географски е предразположена въздухът да е замърсен, но по този наболял проблем продължава да се работи: „Има програма, която е действаща за това 13 000 домакинства вече да имат отоплителни уреди, които не са на твърдо гориво. Още около 30 000 ще се добавят в тези програми.


А проблемът с автомобилите следва да бъде решен на национално ниво. Ограничение за автомобили, които замърсяват, ще влезе в сила още от декември 2023 година.“, каза още кандидатът за кмет от ГЕРБ. Той добави също, че предстои „да увеличим наземния градски транспорт и да го направим още по-привлекателен, за да може хората да искат да се качат на него и да знаят, че по-бързо ще стигнат така, отколкото с кола.“


Сред идеите, които Хекимян иска да развие в следващия управленски мандат, е благоустрояването на междублоковите пространства.


„Трябва да си дадем сметка, че много голяма част от междублоковите пространства са се превърнали в т.нар. „кални площи“. В следващата програма сме заложили 100 кални площи да бъдат премахнати и благоустроени. Така, че да може да се паркира на чисто, а не калта полепнала по гумите да се превръща в прах“.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Хубав ден за философски размишления

Денят на Победата дали е ден, който ви носи вдъхновение