Справката от 21 страници, се позовава преди всичко на жалбата, с която е започнало разследването в Испания

Свързани новини

14.02.2022 16:36

Испания: В Барселонагейт са изпрани над 5 млн. евро

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Има доказателства, от които може да се предположи, че в случая Барселонагейт са изпрани над 5 млн. евро. Това се разбира от заключенията на испанските власти, изпратени на ДАНС в края на януари. "Има доказателства за множество индикатори, свързани с корпоративни транзакции, които са свързани и могат да конституират предполагаемо престъпление международно пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро", се казва в документа, предаде Сега.


 


Справката от 21 страници, се позовава преди всичко на жалбата, с която е започнало разследването в Испания. Обилно се цитират и медийни публикации, но в крайна сметка е посочено, че според властите в Испания "подадената в жалбата информация е вярна".


 


"Според открити източници, чиято информация се съдържа в жалбата, се предполага, че средствата може да са свързани с недекларирани такива от висши служители на българското правителство, включително на министър-председателя Бойко Борисов", пише още в материалите, пратени от Испания на ДАНС по линия на Интерпол.


 


Предварителните заключения в доклада на испанците са, че са направени две важни инвестиции в имоти в Испания на обща стойност над 5 млн. евро. Смята се, че средствата са влезли в страната, прикрити от различни икономически операции, като за тази цел са използвани фирмите Numin Invest SL и Ema BGS SL. Търговските транзакции са от различен вид като увеличение на капитала, придобиване на луксозни имоти и автомобили, както и принос към капитала от партньори.


 


Скандалът Барселонагейт избухна преди две години, след като изданието Ел Периодико съобщи за разследване на испанската полиция, според което може да има връзка между изпирането на няколко милиона евро и Борисов. Оттогава българската прокуратура твърди, че проверява случая, но все не може да стигне до окончателен извод. Оправданията са, че се чака информация от чужбина.





Кирил Пламенов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак