Свързани новини

26.11.2021 17:21

Гешев ни отказа информация за Барселонагейт: Евродепутати

Видян 5179 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев е отказал да разкрие пред евродепутатите каквото и да било от свързаното с Бойко Борисов разследване Барселонагейт. Това става ясно от доклада на седмината евродепутати от комисията ЛИБЕ, които бяха на специална антикорупционна мисия в България на 23 и 24 септември. Докладът ще бъде обсъден на заседанието на комисията днес (29 ноември).
Срещата с Гешев е била на 24 септември и е продължила час и 15 минути
, видя Сега в доклада. Гешев е бил придружен от заместничките си Даниела Машева, Красимира Филипова и Десислава Пиронева, както и от говорителката си Сийка Милева.
Евродепутатите са питали за необходимите реформи в съдебната система, за случаите на корупция по високите етажи, които не са били разследвани, за тенденцията на нарастване на досъдебните производства и кога се очаква да приключат дела за корупция. Питали са и за процеса на номиниране на европейски делегирани прокурори от България, за компетенциите на главния прокурор.
"Бяха повдигнати и конкретни въпроси за подслушванията (по време на антиправителствените протести, б.а.) и кой е поискал тази процедура, защо не е започнало адекватно разследване на снимката на бивш министър-председател с пари, златни кюлчета и оръжие, както и за Барселонагейт, пише още в доклада.

Барселонагейт била на фазата на разследването и главният прокурор не може да поиска или предоставя информация без съгласието на наблюдаващия прокурор. Гешев е подчертал, че не може да предоставя информация по висящи дела дори и на Народното събрание. Гешев отрича, че има неразследвани случаи и подчертава, че публичността по всяко дело зависи от наблюдаващия прокурор. Той се е ангажирал да изпрати допълнително информация по делото за кюлчетата и пачките в чекмеджето на Борисов.

Пред евродепутатите Иван Гешев за пореден път се е оплакал, че остарелият Наказателен кодекс пречел за борбата с корупцията. Той настоявал, че на реформа подлежи цялата съдебна система, а не само прокуратурата.




 

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 работа работа работа 27.11.2021 18:35

    2018 октомври Вальо Златев и Вагит Алекперов си купили 4* хотел ОРИЕНТАЛ Мандарин в центъра на БАРСЕЛОНА с 120 стаи за 140 МИЛИОНА ЕВРА Като се има предвид че ЗЛАТЕВ и БОКО са твърде БЛИЗКИ вероятно е БОКО да има едни 30% дял в тоя хотел Друга интересна покупка е на хотел в центъра на МАДРИД закупен от любовницата на БОКО Лиляна Павлова/Свинетка./платила 30 МИЛИОНА евра за него точно колкото липсват за ремонта на яз.Студена Перник

  • 002 uflr 27.11.2021 11:20

    Необразованият ГЕШЕВ натрупа стенд бай стаж в V-РПУ, като помагач на бургуджии тенекеджии с агент 104. По неговите юридически съвети на ниво техникум, агент 104 раздели ЕС Богданъ на Блок А, Б и В. Блок А гласува да затвори входа на Блок Б и В... Лозунга на агент 104/ внушен от ГЕШЕВ/ бе: -„ С моята поява, правата и задълженията по идеалните части се променят!“ - един откровен луд, пияна община Оборище и един неграмотен ГЕШЕВ. Агент 104 придоби апртамента на ген. Караиванов, а Сина на 104 апартамента на Станко Димитров от ЦК на БКП заедно с държавният гараж в двора на УБО. Това е МВР, това е прокуратурата в РБ.

  • 001 ПЕНСИОНЕР 26.11.2021 19:03

    Ако четем през годините назад не се крие само Барселонагейт,а и много други неща.Евродепутатите дали не знаят,че има прикриване и съучастие в престъпление.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се