Свързани новини

24.12.2020 15:42

Ирански лекар лекува цял Исперих, но не му дават гражданство

Видян 3646 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Здравният министър Костадин Ангелов да поиска иранецът д-р Абдулах Заргар да получи българско гражданство за заслуги. За това настояват с петиция стотици хора от Исперих. В момента д-р Заргар е управител на болницата в града. Той заема поста "до конкурс" от 2013 г., съобщава Сега.

Във вторник, 22 декември, в дневния ред на общинския съвет бе да обяви конкурс за нов управител на болницата. Д-р Заргар обаче не може да участва в него, тъй като едно от изискванията за заемане на длъжността по закон е да е български граждани или граждани на Европейския съюз, на държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Швейцария.

"Д-р Заргар пое ръководството на "МБАЛ-Исперих" ЕООД през 2013 г., на една болница с дългове, запорирани сметки и с липса на лекари. Обиколи градове и болници да търси лекари. Успя да отвори отново реанимацията, привлече много лекари, които сега са в болницата, обединили се около идеята, че болницата е тяхната обща къща, техният дом и така трябва да се грижат за нея. Още същата година - 2013 г., лечебното заведение реализира печалба в размер на 155 000 лева. Видно от финансовите отчети тенденцията се запазва и през следващите години", пише в петицията.

В нея се разказва още, че д-р Заргар е и първият ортопед в Община Исперих от 13 години насам. "Д-р Заргар има особени заслуги - нужен и полезен е на населението на Община Исперих и смятаме, че България има интерес от натурализацията му", завършва петицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.12.2020 19:13

    Ами! Общинари калинки и други инсекти.

  • 001 Тихомир Томов 24.12.2020 18:46

    Така е по волята на Аллах !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион