Той коментира, че през първата седмица на месец октомври, екипът на „Топлофикация Велико Търново“ ще посети всяка абонатна станция и след нейното пускане в режим на работа клиентите ще получат допълнителна информация със съобщение на сайта на дружеството и на входовете

Свързани новини

11.10.2022 11:43

Инж. Александър Димитров, директор на Топлофикация Велико Търново: Осигуряваме сигурно и надеждно отопление за клиентите ни

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“В края на месец септември приключихме плановите ремонти на основните съоръжения за пренос на топлинна енергия." заяви инж. Александър Димитров, изпълнителен директор на предприятието. Той коментира, че през първата седмица на месец октомври, екипът на „Топлофикация Велико Търново“ ще посети всяка абонатна станция и след нейното пускане в режим на работа клиентите ще получат допълнителна информация със съобщение на сайта на дружеството и на входовете.

По думите на инж. Димитров целта на всички ремонтни мероприятия е осигуряване на надеждно и сигурно отопление за крайните потребители през студените месеци от годината. Той обясни, че чрез навременното обновяване на амортизираните участъци по топлопреносната мрежа се намалява възможността от възникване на големи аварии през зимата.

"Съгласно нормативната уредба, отоплението в града може да бъде включено след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване. Дружеството следи седмичната прогноза за времето и е в готовност да включи топлоподаването при настъпване на необходимите условия." заяви инж. Александър Димитров. Той посочи, че преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. "Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена." уточни инж. Димитров.

Инж. Александър Димитров напомни на крайните потребители, че трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Изпълнителният директор заяви, че преди началото на отоплителния сезон е необходимо клиентите да проверят индивидуалните уреди в домовете. Ако клиентите забележат, че дисплеят на устройствата им е угаснал, задължително трябва да се свържат на обслужващата ги фирма за дялово разпределение. Директорът на топлофикацията напомни, че всички ремонти по вътрешните инсталации на сградите трябва да приключат преди да бъде включено централно отоплението.

"При настъпване на необходимите условия, първо топлоподаването ще бъде пуснато към детски градини, училища и болници и накрая към жилищните сгради.", уточни инж. Димитров.
Инж. Александър Димитров поясни, че потребителите имат възможност да поискат да бъде пуснато парното в отделна сграда  преди  общото включване на отоплението в града. "За целта те трябва да представят пред дружеството заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост.", уточни инж. Димитров. Той посочи, че предварително включване на централното отопление могат да заявят и училищата, детските градини и здравните заведения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби