Инж. Александър Димитров заяви, че ремонти по вътрешната отоплителна инсталация се извършват преди да бъде пуснато парното

Свързани новини

05.10.2022 11:50

Топлофикация Велико Търново: Преди началото на отоплителен сезон 2022/2023 г. клиентите трябва да проверят надеждността на топломерите и водомерите в домовете си

Видян 1011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Преди началото на отоплителен сезон 2022/2023 г. клиентите трябва да проверят изправността на индивидуалните разпределители, монтирани на радиаторите. В случай, че дисплеят им е угаснал или има някакъв друг технически проблем, трябва незабавно да потърсят съдействие от фирмата, която извършва дяловото разпределение“ съветва инж. Александър Димитров, изпълнителен директор на предприятието.


Той напомни, че апартаментните топломери и водомери подлежат на периодична метрологична проверка. "Според законово утвърдения срок в период от 5 години е необходимо индивидуалните топломери да преминават през метрологична проверка. При индивидуалните водомери срокът е 10 години.” обясни инж. Димитров.

По думите на изпълнителния директор на "Топлофикация Велико Търново" периодичната техническа поддръжка е необходима, за да се гарантира коректността на измерените данни. Той заяви, че с навременно взетите мерки клиентите могат да бъдат сигурни, че показанията на индивидуалните устройства ще бъдат верни. Инж. Димитров предупреди, че ако средствата за измерване не са преминали през законово определения интервал за технически контрол, показанията могат да се считат за невалидни и да се преизчисли консумацията на топлинна енергия.

Инж. Александър Димитров заяви, че ремонти по вътрешната отоплителна инсталация се извършват преди да бъде пуснато парното. “Лицето, което сте упълномощили за работа с абонатната станция, след извършен ремонт трябва  да запълва инсталацията.” допълни инж. Димитров.

Директорът на "Топлофикация Велико Търново" посочи, че за да се осигури надеждна и безопасна работа на системите за топлоснабдяване, е необходимо своевременно отстраняване на течове в общите части на сградата. “Съветваме при подаден сигнал за проблем било у дома и във входа, клиентите да информират домоуправителя или лицето, упълномощено за работа в абонатната станция. След това трябва да потърсят авариен техник на дружеството“ посочи инж. Димитров.

“В случай, че клиентите забележат друго смущение, съветвам да проверят дали то е само при тях или е и при съседите. Нужно е клиентът отново да подаде сигнал, за да се отзеве дежурен екип за проверка. ” заяви инж. Димитров.  Обезвъздушаването на инсталацията за отопление се прави от упълномощеното лице за работа с абонатната станция в сградата. Преди запълване на ВОИ е важно вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително допълване и обезвъздушаване на отоплителните тела и на вътрешната отоплителна инсталация след пускане на отоплението.

Изпълнителният директор на "Топлофикация Велико Търново" коментира, че с цел осигуряване на надеждно и сигурно отопление през студените месеци от годината са извършилипрофилактика и годишен планов ремонт. Инж. Александър Димитров обясни, че основният фокус на ремонтните дейности през тази година е бил модернизиране на топлопреносната мрежа.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови