Холивудският актьор/продуцент Майкъл Дъглас е удостоен с наградата "Сатяджит Рей" за цялостно творчество на МФФИ 54 в Гоа, Индия, 28 ноември 2023 г. ©

Свързани новини

29.11.2023 15:15

Индия e "в добри ръце": Майкъл Дъглас за Моди

Видян 649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Холивудският актьор и продуцент ветеран Майкъл Дъглас беше удостоен с наградата "Сатяджит Рей" за цялостно творчество на тържествената церемония по закриването на 54-ото издание на Международния филмов фестивал в Индия (МФФИ) във вторник.  

На фестивала, който се проведе в крайбрежния щат Гоа, популярен туристически обект за чуждестранни туристи, бяха показани над 270 филма от цял свят, като наградата за най-добър филм беше присъдена на иранския филм "Безкрайни граници" на режисьора Абас Амини.  

В изказване пред пресата в рамките на фестивала Дъглас похвали индийския министър-председател Нарендра Моди и неговата администрация за инвестициите във филмовата индустрия и превръщането ѝ в надежден инструмент на "меката сила".  

"Под ръководството на министър [Анураг] Тхакур, както и на министър-председателя Моди, през последните няколко години видяхме, че в производството и финансирането на филми се влагат повече средства", каза Дъглас. "Това беше много успешен период", отбеляза той.


Звездата от "Уолстрийт" заяви, че участието на 78 държави в тазгодишното издание на МФФИ отразява нарастващото влияние на Индия като кинематографична сила. "[Индийските филми] са прочути и известни по целия свят", каза Дъглас и добави: "Мисля, че сте в много, много добри ръце." Индийските филми "пътуват все повече и повече", а стриймингът играе много "важна роля", отбеляза знаменитостта.  

Индийската филмова индустрия направи значителни крачки на световната сцена, когато песента "Natu Natu" от южноиндийския филм "RRR" спечели наградата "Оскар" за най-добра оригинална песен на тазгодишната церемония.

Преценявайки успеха на филма на Запад, Дъглас заяви, че "RRR" "заслужава всичко, което може да получи". "Беше впечатляващо, искам да кажа браво [спечели] Оскар за музиката, но беше зашеметяващо", цитира актьора The Hindu. "Заслужава всичко, което получи, и мисля, че е чудесен момент за филмовата индустрия тук да получи увереност".

Катрин Зита-Джоунс, съпругата на Дъглас, която също е в Гоа за фестивала, засвидетелства, че е "голям фен" на индийското кино. В коментар за информационната агенция ANI тя посочва "Кутия за обяд", индийски филм с участието на покойния актьор Ирфан Хан, като един от любимите си. Джоунс също така разкри, че децата ѝ са израснали, гледайки филма на индийския актьор Шах Рух Хан от 2007 г. "Ом Шанти Ом" "на запис".


IFFI се провежда съвместно от Националната корпорация за филмово развитие на Индия към Министерството на информацията и радиоразпръскването и правителството на щата Гоа. В навечерието на фестивала индийският министър на информацията и радиоразпръскването заяви, че индийският филмов пазар "расте всяка година със среден годишен ръст от 20 % през последните три години". В изказването си Тхакур отбеляза, че в момента индийската медийна и развлекателна индустрия е петата по големина в света.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл