Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ПП-ДБ. Това е категоричният резултат, коментира Борисов.

Свързани новини

05.11.2023 22:03

Имаме нова сглобка - ПП, Възраждане и БСП: Борисов

Видян 4193 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В сряда събирам партията и, ако са играли по места ПП с Възраждане, сглобка няма да има", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив, където кандидатът на партията му за кмет Костадин Димитров с 13% разлика спечели балотажа срещу издигнатия от Промяната Ивайло Старибратов.


“Обединиха се и играха срещу нас. Ако трябва да направя някакво обобщение, имаме нова сглобка. Партиите, които подкрепят Русия и Путин. Обединиха се ПП, Възраждане и БСП. Лично от мен ще бъде огласено пред всички наши партньори в Европа - вече има нова коалиция", отсече той.


Напомняме, че в седмицата между двата тура Борисов вече се закани, че ще от партията му ще преразгледат отношението си към т.нар. некоалиция. “След изборите ще решим дали да продължим с подкрепата за правителството. За мен Сглобката в момента не съществува, след неделя ще мислим какво да правим”, закани се той преди дни.


“Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ППДБ на тези избори”, отчете сега Борисов. “На няколко места загубихме, но от коалиции. Във Варна е с мутрите и бизнес групировки. Не може 5-6% от първи тур да се стопят без купен вот. Не ни е интересно даже какво са направили, огромни пари имат", посочи той.


“Бих се обърнал към Кирил Петков и неговото лицемерие, аз им гласувах, а те платиха пари да ни бият в Банкя. Половината ни избиратели са гласували за Терзиев в момента - точно толкова, колкото води (тогава екзит-половете даваха 7-8% разлика, а не 1%, който се оказа реален). Сега Петков иска да си говорим за сряда, четвъртък, петък за данъчни закони”, недоумява експремиерът.


“Ако са си играли с Възраждане, както в Банкя ги видях, няма смисъл от коалиция. Да си направят с тях и БСП”, настоя лидерът на ГЕРБ. “Не зависи само от мен колко ще продължи коалицията. Няма никакво значение кой ще е премиер. Аз в сглобки даже не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите в момента. Пуска се до президента писмо за махане на шефа на ДАНС, да, Николай Денков ми се обади, след като го беше пратил на Радев. Тоест - той си решава и ни уведомява. Асен Василев утре си свиква някакво заседание за данъчни закони, които ние не сме видели”, посочи Борисов. Прочете още тук!


Попитан означава ли това нови парламентарни избори, той отговори: "Най-малко. Действително, ако аз трябва да събирам партията, навсякъде ще ми докладват. Ако са си играли с Възраждане, няма смисъл да има такава сглобка. Колегите от ДПС да избират".


"Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и това скоро ще се случи", обяви преди седмица депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който беше плътно до Борисов. Той вече призова Петков да подаде оставката на кабинета Денков. “Борисов е прекалено търпелив, от добрина е. Той е на мнение, че е хубаво е да има правителство. Всеки път им даваме още един шанс, казваме си, че нас да мине и затова са още на власт", заяви Добрев и предупреди, че това може да се промени.


Припомняме, че от ППДБ също не изключиха нов предсрочен вот за НС. "Ако в крайна сметка се сблъскаме челно по основните ни приоритети, отиваме на избори", заяви преди дни съпредседателят на формацията Атанас Атанасов в коментар за думите на Борисов от миналата седмица. От ДПС обаче призоваха за диалог. "Борисов, Петков и Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми.


Неизменно въвличайки ДПС в безсмислените си разправии. Призовавам лидерите веднага да престанат с ултиматумите, защото неделя ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно”, настоя шефът на ПГ на Сараите Делян Пеевски.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец