Свързани новини

01.03.2009 12:26

Яне Янев: Аферата "Мургина“ трябва да завърши в съда

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на "Ред, законност и справедливост“ Яне Янев коментира пред БНР, че е много странно, че в нашата държава проблемите се отлагат и маскират, корупцията е ясно, че няма цвят, тя е от началото на прехода, но се е засилвала през всички тези години.


"В последно време всички компетентни институции в Брюксел са наясно, че има срастване между организирана престъпност, сила, икономика и политическа класа. И срещу това нещо трябва да се борят всички политически сили и за това кои от тях не са свързани с тези трайни практики. За хотел "Каса домини“ в Рибарица по документи един от собствениците е Арбен Хавальов той е източил доказано ДДС в големи размери. Източил е милиони ДДС. Към коя политическа сила е той и дали е само една, е само въпрос, на който отговор могат да дадат само компетентните институции и парламентарна комисия на ДАНС, но такава комисия беше бламирана“, каза Янев. "Трябва да има такава специализирана комисия на ДАНС, но управляващите и това не пожелаха да направят“. Янев благодари на прокуратурата, че са се намесили и че са предприели конкретни действия и ще чака каквото реши прокуратурата, това да се случи. "Другата седмица ще има интересни новини от Лондон. Ще имам важни срещи с високопоставени политици, експерти, които са доказани специалисти в областта на борбата срещу корупцията. Ще им дадем определени факти, които застрашават и колективната сигурност на Европа като цяло, защото финансовата система е част от колективната сигурност на ЕС. От РЗС смятаме, че аферата "Мургина“ трябва да завърши с постановление на прокуратурата и в съда по възможно най-бързия начин, а не някой да защитава нейния кръг и всякакъв опит за замазване на проблема ще изиграе лоша шега на тези, които се опитват да го направят. Не искам да обвинявам институциите, искаме дълбоко да реформираме институциите, а не те да бъдат закривани. Странно е, че управляващото мнозинство на такива скандални факти за корупция гледа едва ли не с пренебрежение“, допълни още Яне Янев.
От своя страна Маргарита Попова от прокуратурата коментира, че случаят "Мургина“ се разследва и изказването на Роман Василев означава, че е започнало дело, което не е срещу конкретна личност, не са събрани категорични доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения било срещу Мургина, било срещу други лица. "Не бих могла да коментирам повече този случай, докато не се съберат конкретни доказателства“, допълни Попова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.