Свързани новини

29.10.2021 16:42

ИАЛ събира сигнали за нежелани реакции след ваксинация

Видян 1158 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителната агенция по лекарствата стартира едноседмична кампания за популяризиране на значението на съобщаването на подозирани нежелани реакции след ваксинация.

Шестата ежегодна кампания "Седмица на лекарствената безопасност"ще се проведе в периода 1 - 7 ноември 2021 г., като се фокусира върху ваксините.


Агенциите по лекарствата от 64 държави ще поощряват медицинските специалисти, екипите на националните ваксинационни програми, както и хората, които са ваксинирани, тези, които се грижат за тях, и семействата им да съобщават за проблеми, възникнали във връзка с ваксини, включително ваксините срещу COVID-19.


"Ваксините са най-добрият начин за защита от инфекциозни болести и вече са спасили живота на милиони хора. Както при всички лекарства и при ваксините може да настъпят нежелани реакции. Като съобщавате подозирани нежелани реакции на Изпълнителна агенция по лекарствата спомагате за установяване на нови нежелани реакции и събирането на повече информация за известните нежелани реакции", изтъкват от агенцията


Оттам напомнят, че всяко съобщение е от значение. Затова съветват всички хора да не отлагат и да не чакат някой друг да съобщи за техните съмнения.


Медицинските специалисти, особено тези, които прилагат ваксини, се насърчават да обсъждат нежеланите реакции с пациентите и да следят за нови или редки такива.


Кампанията идва в критичен момент, когато милиони хора се ваксинират срещу COVID-19, но също така се отнася и за всички останали ваксини, посочват от Агенция по лекарствата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.10.2021 18:03

    Какви връзки трябва да има тази нефелна калинка парашутист Богдан Кирилов, че още го държат шеф на ИАЛ. Момчето беше катапултирано от фармацевт в аптека на такава висока позиция, без компетенция, без стаж, без никаква практика, как става тази работа в нашата корумпирана кочина и до кога ще продължават тези шуробаджанашки обслужващи назначения?

  • 001 Anonimen 29.10.2021 17:30

    ще заметат хилядите убити от ваксините и инвалидизирани и ще говорят за главоболие, болки по мускулите и малко температура - кой ли ги спонсорира, най-вероятно същите убийци производители на експериментални биологични агенти, помнете ми думите, поредната измама за неграмотни и полуграмотни медицински индивиди.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.