Инж. Ивайло Стайков е координатор на строежа на Билдест от 4 януари 2021 г. до 4 януари 2023 г., сочи информационната табела на последния проект на семейната фирма на „кадровика” на съдебната власт Красимир Георгиев - Красьо Черния, управлявана от сестра му Даниела
01/02

Свързани новини

19.09.2022 09:25

И управител на Красьо Черния е кандидат на Промяната

Видян 3557 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инж. Ивайло Стайков е координатор на строежа на Билдест от 4 януари 2021 г. до 4 януари 2023 г., сочи информационната табела на последния проект на семейната фирма на „кадровика” на съдебната власт Красимир Георгиев - Красьо Черния, управлявана от сестра му Даниела.


Това не би било проблем, ако през 8 от месеците той не беше депутат от Продължаваме промяната, после и съветник на регионалния министър. А от 27 юни – деня на падането на кабинета Петков – Нинова, и до реалния край на работата му на 2 август тази година, същият инженер беше единствен заместник – министър на ресорното Министерство на регионалното развитие и благоустройството.


Преди да заеме поста на съветник, той е депутат от Продължаваме промяната в българския парламент и заедно с това до 30 декември м.г. успоредно е управител на фирмата Нова инвестмънт трейд. Той става шеф на дружеството 2 ноември 2016 г., когато групата компании от добре познатата в началото на века строителна империя КРИТ минава под управлението на сестрата на Красьо Черния – Даниела Георгиева.


Нейната Пайн инвест е собственик на дружеството, управлявано от депутата и зам.-министър от ПП. Съдружници в Пайн Инвест ООД са сестрата на Красьо Черния – Даниела Васкова Георгиева – Христова и Тоска ЕООД на кипърската офшорка Лерон Холдингс енд Инвестмънт Лимитид. Именно в работата за тях е цитираният в официалната биография на Стайков: „солиден опит в организация и управление на строително – инвестиционни проекти”.



Интересно е да се отбележи, че Билдест – споменатата по-горе фирма на сестрата на Красьо Черния, на която е координатор кандидат-депутатът от ПП, е в обединение с друга митична строителна фирма, придобила скандална слава в международни разследвания за нередности с еврофондове и „оставила ръцете си” с ремонта на столичната ул. Граф Игнатиев, работилата по къщите за милиони на криптокралицата и крадла на 5 милиарда долара Ружа Игнатова – Джи Пи Груп.



Заедно фирмите Билдест и Джи Пи застрояват полите на Витоша с т.нар. Гаритидж парк.



Напомняме, че по времето на Тройната коалиция, когато Черния редеше Висшия Съдебен Съвет и стана легенда, империята КРИТ, която сега е негова семейна, беше много нашумяла заради продажби на твърде добри цени на апартаменти на бул. България и в Манастирски ливади в София на клиенти като синовете на тогавашния президент Първанов и още много властници – един своеобразен първи Апартаментгейт.



Разкриването му струваше на известния журналист евроатлантик Иво Инджев работата в бТВ, където той беше водещ на най-важното политическо предаване на най-гледаната национална телевизия у нас.



Ивайло Стайков е важен за ПП, тъй като е едновременно земляк и стар приятел на Асен Василев, който го е сложил за втори път кандидат в своята Хасковска листа, но също така движи личните и семейните строителни проекти на Кирил Петков. Фамилията на експремиера, както е известно, беше уличена от Община Царево за незаконна къща.



 


Кирил Пламенов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.09.2022 23:46

    МангУста.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог