Свързани новини

21.12.2020 14:26

И ДБ за обединение срещу ГЕРБ

Видян 2069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основна задача, която си поставяме за работата в бъдещото 45-о НС, е изпълнение на исканията на протестиращите хора за отстраняване от власт на Бойко Борисов и оставката на Иван Гешев, съобщиха от Демократична България:

"Както вече заявихме с декларацията си за подкрепа на протеста от 13 юли 2020 г., постигането на трайна промяна в политическата ситуация в страната, оздравяването на българската държавност и преминаването към модел на устойчиво нарастване в благосъстоянието на българските граждани, отприщване на потенциала на страната не може да се случи без:

    Отстраняване на ГЕРБ от управлението и ликвидиране на свързаните с Борисов корупционни мрежи.  
    Разграждане на системното политическо влияние на ДПС и демонтиране на Сарайския модел и неговите механизми за задкулисно влияние в икономиката, правосъдието и медиите.
    Укрепване на принадлежността ни към ЕС и НАТО. Прекъсване на възможностите за злонамерено чуждо влияние в България от страна на авторитарни режими, включително режима на Путин и Ердоган, както и адекватна оценка за засилване позициите на Китай у нас. Гарантиране на енергийния суверенитет на страната. Ревизия на проекта и експлоатацията на Турски поток и спиране на АЕЦ “Белене”.
    Възстановяване на ролята на парламента и политическото представителство – създаване на законодателна гражданска инициатива, възможност за анкетни комисии, формирани от опозицията, реформа на партийното финансиране.
    Лустрация чрез прекъсване на формите на продължаващо влияние на мрежите на тоталитарните служби и комунистическата номенклатура и формите на тяхно възпроизводство. Въвеждане на възможност за налагане на забрани за заемане на определени длъжности. Осигуряване на публичен достъп до всички документи в обхвата на КОМДОС и до разработките на службите и МВР с изтекъл срок на класифициране. Въвеждане на реални проверки за лоялност и интегритет за ключови постове в администрацията и службите.
    Укрепване на правовия ред и институциите чрез промени в Конституцията, осигуряващи прекратяване на мандата на Иван Гешев и на настоящия състав на ВСС. Реформиране на Прокуратурата и Висшия съдебен съвет чрез промени в Конституцията и Закона за съдебната власт. Премахване на специализирания съд и прокуратура, както и на КПКОНПИ в настоящия ѝ вид. Премахване на авторитарните изменения в НПК на Цацаров, Гешев и ГЕРБ. Премахване на бюрото за защита на свидетели в настоящия му вид. Реподбор на прокурорите и следователите с участието на европейски експерти. Въвеждане на пряка конституционна жалба. Реформа в МВР и службите, както и провеждане на реподбор в ключови структури от сектора. Ликвидиране на НСО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -