Свързани новини

21.12.2020 14:09

Ще сключим споразумение с Отровното трио за явяване на изборите: Мая

Видян 2446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следващата седмица ще подпишем споразумение с Отровното трио за общо явяване на изборите , което е част от обединението на извънпарламентарните сили срещу статуквото. Други стъпки са общо наблюдение на изборите и паралелно преброяване, така че заедно да си пазим изборите и с партията на Слави Трифонов. Надявам се, че ще имаме общи действия и преди изборите, но е важно и споразумение за ценностите и приоритетите след изборите, за да има критично мнозинство в следващия парламент.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Годината“ по Дарик радио.


Думата за 2021 г. е „начало“ и „Борисов, чао!“. Начало на нов модел на управление, без Борисов, в който институциите са омбудсмани, а не бухалки. Модел, при който парите на българския данъкоплатец не отиват в приятелския кръг на властта, а в подкрепа на бизнеса и при обикновените хора. Здравната система да не е само за елита, но и за гражданите, допълни Манолова.


Час по-скоро трябва да спре агонията на едно управление, което е изгубило доверие. Икономическата и социалната криза ще продължат след пандемията, но могат да са овладени единствено от ново управление, което е получило кредит на доверие и има отговорност да не предава хората. Борисов отдавна изпусна кормилото и държавата е оставена на автопилот. Всеки е оставен сам да търси линейка, болнично легло, апарат за кръвна плазма или за кислород, каза тя.


Протестът детронира властта и гневът на хората ще спечели следващите парламентарни избори. Протестът показа, че разграждането на модела на Борисов е възможно единствено с обединение. Борисов е възможен 11 години на власт заради липсата на обединение на всички, които искат нормална държава, институциите да не са бухалки, върховенство на правото, свобода на словото, заяви Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп